Τετάρτη 9 Οκτωβρίου 2019

Ο προπονητής

Δεν είναι υποχρεωτικό να συμφωνείτε με την άποψή μας, αλλά επιτρέψτε μας να την γράψουμε.
Προπονητής σημαίνει πολλά πράγματα και πλέον στην εποχή αυτή, ο προπονητής θα πρέπει να μελετάει συνεχώς για να μπορέσει να ακολουθεί κι να συμμετέχει στο σημερινό ποδόσφαιρο.
Για να μπορέσει να καταξιωθεί κάποιος ως προπονητής, θα πρέπει να έχει δώσει δείγματα γραφής.
Φίλες και φίλοι αναγνώστες θυμώνουν, αλλά δεν είναι όλοι οι προπονητές ίδιοι. Άλλος μπορεί να διαχειριστεί έμπειρους ποδοσφαιριστές και να κάνει πρωταθλητισμό ....
με την ομάδα του, άλλος μπορεί να είναι πολύ καλός στο να έχει νεαρούς ποδοσφαιριστές-ταλέντα και να τους ανεβάζει επίπεδο, άλλος μπορεί να παίρνει μικρά παιδιά και να τα μαθαίνει τα μυστικά της μπάλας. 
Υπάρχουν και οι προπονητές οι οποίοι θέλουν έτοιμους ποδοσφαιριστές με εμπειρία και να είναι σε μια ομάδα μικρομεσαία και πάντως όχι πρωταγωνίστρια κι να πληρώνουν άλλοι πάνω από 50.000 ευρώ για να παριστάνει ο άλλος τον προπονητή και κάποιοι γυρολόγοι ποδοσφαιριστές να παίρνουν 5.000 - 6.000 ευρώ ο καθένας!!!!!
Αυτός δεν είναι προπονητής και κακώς τον επιλέγουν οι παράγοντες.
Οι παράγοντες οι οποίοι ματώνουν κάνουν παράπονα για πολλά  και για πολλούς, ελάχιστοι είναι αυτοί οι οποίοι κάνουν παράπονα για τον προπονητή τους.
Δείτε τι συμβαίνει στην Α΄ Κατηγορία των 16 ομάδων.
Τα τελευταία χρόνια είχαμε ομάδες οι οποίες χρειάσθηκαν πάνω από 100.000 ευρώ στο τοπικό πρωτάθλημα και πολλές χρειάσθηκαν πάνω από 50.000 ευρώ!!!
Ποιο το αποτέλεσμα; Δυστυχώς κανένα.
Όσο στις ομάδες, υπάρχουν παράγοντες, οι οποίοι πληρώνουν για να κάνουν αυτό που λέει ο προπονητής χωρίς να απαιτούν από αυτόν να "παίζει" κι με τους νεαρούς, τόσο το ποδόσφαιρο θα πηγαίνει προς τα πίσω.
Η επιλογή του προπονητή πρέπει να γίνει προσεκτικά και όχι βιαστικά.