Σάββατο 19 Οκτωβρίου 2019

Ελένη Μιντζιφιρη

Καλημέρα σας.
Χαίρομαι που αναφερθήκατε στο θέμα του χόρτου στο γήπεδο της Ν. Αρτάκης.
Έτσι ακριβώς, χιλιάδες ευρώ χαμένα γιατί εξ' αρχής έχει πρόβλημα αυτό το γήπεδο.
Είμαι από τους ανθρώπους που μεγαλώσανε μέσα σε αυτόν τον χώρο και ήμουν μέλος της τότε επιτροπής σταδίου. Της εποχής που ακόμα τα στάδια ανήκαν στη Γ.Γ.Α. και όχι στους Δήμους.
Το πρόβλημα είναι ότι οι τότε υπεύθυνοι....
που πήραν το έργο της τοποθέτησης του φυσικού χλοοτάπητα, για να βάλουν ακόμη περισσότερα χρήματα στην τσέπη τους, δεν είναι εν' ζωή, αν ήταν θα ανέφερα το όνομά τους, δεν έκαναν το βασικό. Να σκάψουν τον αγωνιστικό χώρο και να τοποθετήσουν αποστραγγιστικό δίκτυο. Αυτοί, απλά φύτεψαν στον υπάρχοντα χώρο. Το αποτέλεσμα; Το γήπεδο με τα ποτίσματα να μην μπορεί να ''διώξει'' το περισσευούμενο νερό, να σαπίζει το χόρτο και χρόνο με τον χρόνο να γίνεται πέτρα.
Το περασμένο καλοκαίρι, με αφορμή την τοποθέτηση χόρτου από την Περιφέρεια και με την φιέστα αν θυμάστε με τις βραβεύσεις Παγώνη κλπ παρατρεχάμενων, συζήτησα το θέμα με τον αρμόδιο αντιπεριφερειάρχη ο οποίος αφού με άκουσε μου απάντησε αυτολεξί: " δεν έχω ιδέα γιατί μου μιλάς". Έτσι 3 μόνο μήνες μετά, όταν ήρθε σαν θέμα στο δημοτικό συμβούλιο ένα μεγάλο ποσό για την συντήρηση του χλοοτάπητα πάλι κι εκεί έθιξα το πρόβλημα  και φυσικά απάντηση δεν πήρα.
Τώρα, η νέα Δημοτική Αρχή, άκουσε για το ταρτάν στο γήπεδο και προχώρησε σε τοποθέτηση αποστραγγιστικών καναλιών περιμετρικά του αγωνιστικού χώρου και τοποθέτηση σχαρών  απορροής υδάτων. Έργο το οποίο καταψήφισα στο δημοτικό συμβούλιο γιατί και πάλι χιλιάδες ευρώ θα πάνε χαμένα, παρ' όλη την προσπάθεια ''μαζέματος'' κάποιων βασικών λαθών, αν πρώτα δεν φτιαχτεί ο αγωνιστικός χώρος του ποδοσφαίρου. 
Στο δημοτικό συμβούλιο της καταψήφισης από την πλευρά μου, του έργου χωρίς τις απαραίτητες παρεμβάσεις πολλοί ήταν αυτοί που μου καταλόγισαν μη ενδιαφέρον από την πλευρά μου, του τόπου που μεγάλωσα. Ευτυχώς ήρθαν τα γεγονότα και τους διέψευσαν πανηγυρικά.
Κλείνοντας θα ήθελα να παρακαλέσω όλους τους εμπλεκόμενους της παρούσας Δημοτικής και Περιφερειακής Αρχής, να εν σκύψουν στο συγκεκριμένο πρόβλημα και να το λύσουν. Όσο το αφήνουν έτσι, θα χάνονται κάθε φορά άσκοπα χιλιάδες ευρώ τα οποία σίγουρα από κάπου αλλού, τα στερούν.

Με εκτίμηση
Ελένη Μιντζιφίρη
Δημοτική σύμβουλος Δήμου Χαλκιδέων