Δευτέρα 14 Οκτωβρίου 2019

ΝΔ ΝΟΔΕ ΕΥΒΟΙΑΣ


Χαλκίδα, 14/10/2019

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Πολυσέλιδη θα μπορούσε να είναι η απάντηση στην ανακοίνωση της ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Ευβοίας, επί του κατατεθέντος σχεδίου προυπολογισμού της Κυβέρνησης.
Μ’ αυτή, επιχειρεί να εμφανίσει ως ευνοϊκές μόνο προς την επιχειρηματικότητα, τις ρυθμίσεις που απεγκλώβισαν τις διαδικασίες έναρξης του μεγαλύτερου επενδυτικού προγράμματος στην Ευρώπη, στην περιοχή του παραλιακού μετώπου της Αττικής. Ένα έργο που θα δώσει εργασία σε.....
χιλιάδες οικογένειες εργαζομένων. 
Οι εκπρόσωποι του παλαιοκομματισμού και νέοσυντηρητισμού παραλογίζονται όταν αναφέρονται σε δήθεν «κόλπο», για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, με τη στοχευμένη διεύρυνση της φορολογικής βάσης, από την ενίσχυση των ηλεκτρονικών συναλλαγών, ισχυριζόμενοι ότι, με αυτόν τον τρόπο, η Κυβέρνηση αναδιανέμει τον πλούτο υπέρ των πλουσίων.
Λησμονούν, δήθεν, ότι ο Προϋπολογισμός  της Κυβέρνησης, υλοποιεί τους διακηρυγμένους στόχους του Προγράμματος της ΝΔ για τους οποίους υπέρ ψηφίστηκε πανηγυρικά πριν από ελάχιστους μήνες. Υποκρίνονται ότι δεν  διαβάζουν για την μείωση φόρου στο 24% αντί 28% στις επιχειρήσεις για το 2019 και στην περαιτέρω μείωση στο 20% για το 2020. Για τη μείωση φόρου μερισμάτων από το 10% στο 5%. Για μείωση του φόρου από 22% σε 9%, αναφορικά με εισοδήματα έως 10.000 ευρώ. Για νέα προοδευτική φορολογική  κλίμακα, με διατήρηση αντί μείωση του αφορολογήτου .Για προσαύξηση αφορολογήτου κατά 1000 ευρώ για κάθε τέκνο και έως 4 παιδιά. Για τη μείωση του φορολογικού συντελεστή στο 10%, στους αγροτικούς συνεταιρισμούς. Για την αναστολή επιβολής ΦΠΑ, επί τριετία , στις αγοραπωλησίες νέων ακινήτων και την αναστολή επιβολής φόρου υπεραξίας ακινήτων, επί τριετία, καθώς και την έκπτωση φόρου 40% για δαπάνες αναβάθμισης κτιρίων. Ακόμη, μείωση του ΦΠΑ από το 24% στο 13% στα βρεφικά είδη, στα κράνη μοτοσυκλετών και στα παιδικά καθίσματα αυτοκινήτων. 
Αν δεν κουράστηκαν να διαβάζουν μέτρα απαλλαγής του ελληνικού λαού από την υπερφορολόγηση, στην οποία τον υπέβαλαν όλα αυτά τα χρόνια, για τη δημιουργία άχρηστων υπερπλεονασμάτων, για τα οποία πανηγύριζαν, τους ενημερώνουμε ότι επίκεινται και νέα μέτρα μείωσης προκαταβολή φόρου, μείωσης έως κατάργησης του τέλους επιτηδεύματος και κατάργησης της εισφοράς αλληλεγγύης.
Αποσιωπούν το γεγονός ότι πριν συμπληρωθούν, έστω, 100 ημέρες διακυβέρνησης της χώρας υπό την ηγεσία του Κυριάκου Μητσοτάκη, το διακριτό στίγμα ενός άλλου κράτους, από αυτό που εγκατέλειψαν, αναδείχθηκε σε κάθε επαφή του Πρωθυπουργού και έγινε αποδεκτό από κάθε συνομιλητή του.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εκπροσωπεί μία χώρα που δανείζεται, πλέον, μακροπρόθεσμα, με ιστορικά χαμηλό επιτόκιο και με έντονα γραμμάτια τρίμηνης διάρκειας με αρνητικό επιτόκιο, γεγονός πρωτοφανές για τη χώρα, που επιβεβαιώνει ότι η Ελλάδα σταδιακά ξαναβρίσκει τον χαμένο βηματισμό της στις αγορές χρήματος και οι διεθνείς επενδυτές σπεύδουν να επιχειρήσουν σε κάθε τομέα, μετά την απομάκρυνση του ΣΥΡΙΖΑ, που επιχείρησε να σύρει τη χώρα ξανά στο εμφυλιοπολεμικό κλίμα.
Συνεπώς, «κρείττον το σιγάν».
ΓΙΑ ΤΟ ΓΡΑΦΕΊΟ ΤΎΠΟΥ ΤΗΣ ΝΟΔΕ ΕΥΒΟΙΑΣ
ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΨΑΡΡΑΚΗΣ