Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2022

Μουντιάλ 2022: Με... οδηγό την Ισπανία

 Η πορεία της Αργεντινής στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2022 εκκίνησε με μια συγκλονιστική και δυσάρεστη για τη χώρα... νότα. Οι «αλμπισελέστε» ηττήθηκαν στην πρώτη υποχρέωση τους από τη Σαουδική Αραβία με το τελικό 2-1 και αφού είχαν προηγηθεί με πέναλτι του Λιονέλ Μέσι, δημιουργώντας αναστάτωση με το... καλησπέρα στο Κατάρ. 
Πολλοί αναλυτές ήταν της άποψης ότι το έθνος της Νότιας Αμερικής αποτελεί το ακλόνητο φαβορί για να κερδίσει το εφετινό Μουντιάλ, αλλά πλέον ακόμα και οι ίδιοι έχουν αρχίσει να έχουν δεύτερες σκέψεις... 
Άλλωστε η απρόσμενη ήττα από τη Σαουδική Αραβία, κάνει το έργο τους πάρα πολύ δύσκολο. Η Αργεντινή θα αντιμετωπίσει στην συνέχεια των ομίλων το Μεξικό και την Πολωνία και δεν συμβιβάζεται με κάτι λιγότερο από ισάριθμες νίκες, προκειμένου να εξασφαλίσει μία θέση στα νοκ άουτ.
Ωστόσο, ο προπονητής της Αργεντινής, Λιονέλ Σκαλόνι, δεν σταματάει να ελπίζει στην κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου, παρά την ήττα στην πρεμιέρα, θέλοντας να ικανοποιήσει και τον Λιονέλ Μέσι, για τον οποίο το εφετινό είναι μάλλον το τελευταίο της καριέρας του.

Η ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΧΩΡΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΙ ΤΟ ΜΟΥΝΤΙΑΛ ΜΕ ΗΤΤΑ ΣΤΗΝ ΠΡΕΜΙΕΡΑ

Ένα περίεργο γεγονός στην Ιστορία των Παγκοσμίων Κυπέλλων είναι ότι μόνο μία φορά το έχει κερδίσει μία χώρα, η οποία ηττήθηκε στην πρεμιέρα. Η μοναδική που το έχει πετύχει είναι η Ισπανία, η οποία κατέκτησε το Μουντιάλ του 2010 στη Νότια Αφρική, ενώ είχε ηττηθεί στον πρώτο της αγώνα από την Ελβετία, σε έναν δύσκολο όμιλο, στον οποίο συμμετείχαν επίσης η Χιλή και η Ονδούρα.
Οι Ισπανοί έπρεπε και κέρδισαν τους επόμενους δύο αγώνες τους με την Ονδούρα (2-0) και τη Χιλή (2-1) αντίστοιχα, για να τερματίσουν στην κορυφή του Η' ομίλου παρά την εναρκτήρια ήττα. Στα νοκ-άουτ οι Ίβηρες κέρδισαν διαδοχικά Πορτογαλία (1-0), Παραγουάη (1-0), Γερμανία (1-0) και στον τελικό την Ολλανδία (1-0 στην παράταση).
Αυτή παραμένει η μοναδική περίπτωση που μια εθνική ομάδα κέρδισε το Παγκόσμιο Κύπελλο παρόλο που έχασε τον εναρκτήριο αγώνα. Θα μπορέσει η Αργεντινή να επαναλάβει το ίδιο;