Τετάρτη 12 Απριλίου 2023

Καλημέρα και Καλή Ανάσταση

 - Φίλες και φιλοι αναγνώστες καλή σας μέρα, Χρόνια Πολλά, Καλή Ανάσταση και να είσθε καλά στην υγεία σας. Μεγάλη Τετάρτη σήμερα και εκτός από τα πάθη του Χριστού, έχουμε και τα πολιτικά, αλλά και τα ποδοσφαιρικά πάθη. Σήμερα έχουμε και αγώνες ποδοσφαίρου με όλη την αγωνιστική της Α' κατηγορίας της Εύβοιας, με πολλά παιχνίδια να έχουν μεγάλο βαθμολογικό ενδιαφέρον στην κορυφή.... και την ουρά του βαθμολογικού πίνακα.

- Στην πολιτική είχαμε χθες συνεδρίαση της Βουλής με θέμα την τροπολογία η οποία δεν θα επιτρέπει σε εγκληματικές οργανώσεις να συμμετέχουν με την μορφή κόμματος στις εκλογές.

- Ήταν εκεί και ο Αλέξης ο οποίος ανέβηκε στο βήμα και αντί να μιλήσει για το θέμα, έκανε προεκλογική ομιλία!!!!! Μας είπε ο αμετανόητος πως όταν συγκυβέρνησε με τον Καμμένο για 5 χρόνια τα έκανε όλα καλά, αν και υπήρχαν τα μνημόνια!!!!! Αλέξη για μαλάκες μας έχεις; Ποια μνημόνια; Εσυ δεν ήσουν αυτός που έλεγε προεκλογικά πως θα τα έσκιζε με ένα άρθρο και ένα νόμο;;;;

- Πολλά τα ψέματα Αλέξη και δεν μασάει ο λαός. Όσο για την κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ να την ξεχάσεις γιατί δεν βγαίνουν τα κουκιά. Θα είσαι και πάλι δεύτερος Αλέξη και αν ο λαός το θελήσει, στις επαναληπτικές εκλογές θα βρεθείς τρίτος και καταϊδρωμένος.

- Μας έχει καταμπερδέψει ο κυρ Γιώργος από το Μπούρτζι. Μπέρδεψε τον Λήλα ποταμό, με τα πάθη του Χριστού, τον επιτάφιο κλπ. Κυρ Γιώργο ηρέμησε και σταμάτα να ρίχνεις κατάρες σε ανθρώπους. Θα σε χαρακτηρίσουν ως κοπρόσκυλο και θα τρέχεις. Είπαμε να είσαι υποψήφιος στις δημοτικές εκλογές αλλά όχι και να παριστάνεις τον δήμαρχο, τον περιφερειάρχη ή τον διοικητή λόχου. Μόνος σου είσαι κυρ Γιώργο, γιατί είσαι υβριστής και λασπολόγος, αλλά και ΟΦΑ. Δηλαδή Όπου Φυσάει Άνεμος.

Μεγάλη Τετάρτη 
Η Μεγάλη Τετάρτη είναι αφιερωμένη στη μνήμη της «αμαρτωλής γυναίκας» που μετανόησε, πίστεψε στον Χριστό και άλειψε τα πόδια Του με μύρο. Επίσης, η μέρα είναι αφιερωμένη στη μετάνοια, την προδοσία και σηματοδοτεί την αρχή του τέλους για τον Ιησού με το Μυστικό Δείπνο.
Σήμερα το πρωί τελείται ο Εσπερινός της Μεγάλης Πέμπτης και Προηγιασμένη Θεία Λειτουργία.
Το απόγευμα γίνεται η Ακολουθία του Ευχελαίου και η τελετή του Νιπτήρος, που είναι και ο Όρθρος της Μεγάλης Πέμπτης και αναφέρεται σε τέσσερα γεγονότα:
Τον Ιερό Νιπτήρα, το πλύσιμο δηλαδή των ποδιών των μαθητών από τον Χριστό, το Μυστικό Δείπνο, την Προσευχή του Κυρίου στο Όρος των Ελαιών και την προδοσία του Ιούδα, δηλαδή την αρχή των Παθών του Χριστού.
Τη σημερινή ημέρα η Εκκλησία είναι ανοιχτή από το πρωί καθώς τελείται ο εσπερινός της Μεγάλης Τετάρτης και η Θεία Λειτουργία.
Κατά τη διάρκεια του Εσπερινού της Μεγάλης Τετάρτης διαβάζεται η περικοπή από το Ευαγγέλιο του Ιωάννη.