Πέμπτη 13 Ιουλίου 2023

ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΣ-ΕΛΠΙΔΑ-ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΧΑΛΚΙΔΟΣ

 
Δ Ε Λ Τ Ι Ο Ν  Τ Υ Π Ο Υ

Την Τρίτη 11 Ιουλίου 2023, ο Πανευβοϊκός Σύλλογος ΑΜΕΑ «Άνθρωπος-Ελπίδα-Πολιτισμός» πραγματοποίησε την λήξη των μαθημάτων στον γραφικό Ι. Ναό Αγ. Αθανασίου Μύτικα Χαλκίδος, αρχικά με την τέλεση της Θείας Λειτουργίας και Αρτοκλασίας και κατόπιν με παραδοσιακούς χορούς και τραγούδια στην αυλή του Ναού.
Προσκεκλημένος του Συλλόγου παρέστη ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας, Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, ο οποίος ετέλεσε την Θεία Λειτουργία και κήρυξε τον θείο λόγο, με συλλετουργούς τον Αρχιμ. Δαμασκηνό Παπακωνσταντίνου-....Εφημέριο της Ενορίας Ευβοέων Αγίων Χαλκίδος, τους Πρεσβ. Δημήτριο Παλλικαρίου-Εφημέριο της οικείας Ενορίας και τον Διάκ. Χρήστο Ραμαντανάκη.
Κατά την διάρκεια τις Θείας Λειτουργίας, όλα τα παιδιά του Συλλόγου, μαζί με τη δασκάλα τους κ. Άννα Ροδά, απήγγειλαν το «Πάτερ ημών», ενώ μετά την απόλυση, στην αυλή του Ναού παρατέθηκαν διάφορα  κεράσματα ετοιμασμένα από εθελοντές του Συλλόγου για όλους και τα παιδιά χόρεψαν παραδοσιακούς χορούς.
Προτού αναχωρήσει ο Σεβασμιώτατος κ. Χρυσόστομος, τα παιδιά του Συλλόγου έψαλαν την φήμη του και ο ίδιος κατασυγκινημένος τα ευχαρίστησε και τα συνεχάρη, καθώς επαίνεσε και τους ανθρώπους, που είχαν έρθει και δίνουν «παρών» προσφοράς στις σημαντικές δράσεις του Συλλόγου.
Το ιερό αναλόγιο διηκόνησαν ο Πρεσβ. Πέτρος Βλάχος-Εφημέριος της Ενορίας Αγ. Τρύφωνος Ν. Λαμψάκου, η Εντεταλμένη για θέματα ατόμων με αναπηρία Δημοτική Σύμβουλος κ. Βασιλική Κόντου, και η κ. Μαρία Μπασούκου-Γραμματέας του Συλλόγου.
Παρέστησαν, επίσης, ο Αντιδήμαρχος Ληλαντίων κ. Δημήτριος Σέρρας, η Πρόεδρος του Συλλόγου κ. Ειρήνη Μερτζιάνη, η Αντιπρόεδρος κ. Σταυρούλα Σκιά και η Ταμίας κ. Στέλλα Βαβουλιώτη.
Τα μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου, λίγο πριν τη λήξη της εορτής, ευχαρίστησαν θερμά τον Σεβασμιώτατο, τους Ιερείς και τους εκκλησιασθέντες υποστηρικτές της αποστολής του Συλλόγου.