Πέμπτη 13 Ιουνίου 2024

Κέρδισαν εμπειρίες οι δρομείς στα 10.000μ.

Ρώμη 2024 - Ήταν και ο Μάριος εκεί

Τρεις αθλητές της ελληνικής ομάδας συμμετείχαν στον β΄ τελικό των 10.000 μ. στην έκτη και τελευταία ημέρα του 26ου Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος της Ρώμης. Ο Κώστας Σταμούλης είχε την καλύτερη παρουσία καθώς τερμάτισε σε 30.09.67 και...

κατατάχθηκε 14ος.

Ο αθλητής έχει κάνει φέτος καλή σεζόν τόσο στα 10.000 μ. όπου έφτασε το ρεκόρ του στα 29.08.17, όσο και στον ημιμαραθώνιο και στη Ρώμη κατέγραψε την πρώτη του συμμετοχή σε μεγάλη διοργάνωση. Ο έμπειρος δρομέας δεν έμεινε όσο ικανοποιημένος θα ήθελε καθώς δεν είχε στη διάρκεια του αγώνα, τη φρεσκάδα που θα του επέτρεπε να κυνηγήσει μια επίδοση κοντά στο ρεκόρ του.

Μία θέση πίσω τερμάτισε ο Νίκος Σταμούλης με 30.42.47, στο ντεμπούτο του σε διοργάνωση Ανδρών. Ο αθλητής του Μπάμπη Ποσονίδη συγκέντρωσε πολύτιμες εμπειρίες για τη συνέχεια.


Η τρίτη ελληνική συμμετοχή στο αγώνισμα ήταν ο Μάριος Αναγνώστου, που τερμάτισε 17ος σε 31.53.73.

Ο Μάριος ήξερε πως δεν ήταν σε καλή κατάσταση και στην αρχή δεν ήθελε να πάει, αλλά στην συνέχεια πείσθηκε πως η συμμετοχή του θα του έδινε εμπειρία και πήγε. Πριν φύγει για Ιταλία ήταν στην Χαλκίδα και τίμησε με την παρουσία του, τον ημιμαραθώνιο Ληλαντίου.

Ο αθλητής δεν ήταν στην κατάσταση που ήθελε, καθώς στη διάρκεια της σεζόν αντιμετώπισε κάποια προβλήματα, ωστόσο προσπάθησε να κρατηθεί στην κούρσα και να περάσει τη γραμμή.

Μάριε καλή συνέχεια και ευχόμαστε χωρίς προβλήματα και τραυματισμούς.