Σάββατο 15 Ιουνίου 2024

Καλημέρα

 - Να στείλουμε την καλημέρα μας πρώτα στις αθλήτριες και τους αθλητές που βρίσκονται στην Πάτρα για να πάρουν μέρος στους Πανελλήνιους αγώνες στίβου Κ18 οι  οποίοι αρχίζουν σήμερα Σάββατο και θα ολοκληρωθούν αύριο Κυριακή.
Καλημέρα παιδιά και καλή επιτυχία.
Σε αυτά τα πανελλήνια.... πρωταθλήματα, παίζει ρόλο και η ψυχολογία του κάθε αθλητή και φυσικά το αν θα βρεθεί σε καλή μέρα όπως λένε αυτοί που ξέρουν.
Από την Εύβοια έχουν δηλωθεί αρκετά παιδιά και θα κάνουν όλα την προσπάθειά τους για να περάσουν στους τελικούς του κάθε αγωνίσματος.
Το κάθε σωματείο θέλει προφανώς τους δικούς του αθλητές στις καλύτερες θέσεις, αλλά καλό θα είναι να εμψυχώνουν και να χειροκροτούν πρωτίστως όλες τις αθλήτριες και όλους τους αθλητές της Εύβοιας και γενικότερα της Περιφέρειας Στερεάς.
Η Κ18  είναι το τελευταίο σκαλοπάτι πριν τα παιδιά να περάσουν πλέον στις μεγάλες κατηγορίες κι εκεί να δείξουν αν θα κάνουν πλέον πρωταθλητισμό ή απλά θα κάνουν τον κύκλο τους. Από την Κ20 και πάνω, θα έχουν ξεχωρίσει οι αθλητές οι οποίοι με τις επιδόσεις τους θα έχουν θέση στα πανελλήνια πρωταθλήματα και θα διεκδικούν μετάλλια.
Είναι πάντως γεγονός πως μετά την Κ18 πολλές αθλήτριες και αθλητές ρίχνουν το βάρος στις σπουδές τους και στην επαγγελματική τους αποκατάσταση και βάζουν τον αθλητισμό σε δεύτερη μοίρα.
Δυστυχώς η πολιτεία δεν βοηθάει όσο και όπως θα έπρεπε, ώστε αυτά τα παιδιά να μπορούν να συνεχίσουν τον αθλητισμό παράλληλα με τις σπουδές τους.
Καμία ουσιαστική μέριμνα δεν υπάρχει αυτή την στιγμή και μακάρι αυτό να αλλάξει.
Και πάλι καλή επιτυχία σε όλες τις αθλήτριες και όλους τους αθλητές.