Τρίτη 11 Ιουνίου 2024

Σχόλιο της Λαϊκής Συσπείρωσης για το κλείσιμο των σχολείων της Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης από τη δημοτική αρχή

Χαλκίδα, 11 Ιουνίου 2024

Η αιφνίδια απόφαση της δημοτικής αρχής να κλείσει το δημοτικά σχολεία τις ημέρες του καύσωνα δεν αποτελεί λύση αλλά αποποίηση ευθυνών.
Τα σχολικά κτίρια που φοιτούν τα παιδιά μας θα πρέπει να καλύπτουν τις ανάγκες και την ασφάλεια τους καθ’ όλη τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς και όχι όποτε βολεύει ο καιρός.
Γιατί για παράδειγμα να μη διαθέτουν κλιματιστικά οι αίθουσες διδασκαλίας; Μήπως δεν... χρειάζεται γιατί είναι ευκολότερο να κάνει κανείς μάθημα  στους 38 απ’ ότι στους 42; Τεράστια η διαφορά! Για τους μαθητές που δίνουν εξετάσεις σε τέτοιες θερμοκρασίες τι έχει προβλεφθεί εκτός από τα κρύα νερά;
Προφανώς και η κατάσταση στα ΕΕΕΚ είναι ακόμη χειρότερη αφού  παιδιά ΑμεΑ στεγάζονται σε κοντέινερ από 10ετιας! Να θυμίσουμε πως «κρατάει χρόνια αυτή η κολώνια» και ποιος ξέρει πόσο θα κρατήσει ακόμη μέχρι να γίνει πραγματικότητα το υποσχόμενο νέο κτίριο.
Επιπλέον για ακόμη μια φορά αναθέτεται στους εργαζόμενους γονείς να αποφασίσουν τελευταία στιγμή, που θα τρέχουν να αφήσουν τα παιδιά τους μέσα στον καύσωνα. Αυτό είναι περισσότερο ασφαλές;
Η σχολική στέγη  πρέπει να αποτελεί προτεραιότητα ώστε να υπάρχουν όλες οι απαραίτητες προϋποθέσεις για να γίνεται το μάθημα με ασφάλεια για παιδιά και εκπαιδευτικούς. Όμως η πραγματικότητα αποδεικνύει πως αυτό δεν ισχύει γιατί η ασφάλεια των παιδιών μας θεωρείται κόστος από τις κάθε φορά κυβερνητικές αποφάσεις που υλοποιούν οι τοπικές διοικήσεις.

Για τη Λαϊκή Συσπείρωση Χαλκίδας
Γρανέτα Τσιβίκα
Γιώργος Νικολάου