Τετάρτη 12 Ιουνίου 2024

ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΑΓΙΟΥ ΛΟΥΚΑ ΤΟΥ ΙΑΤΡΟΥ ΣΤΟ ΒΑΣΙΛΙΚΟ ΧΑΛΚΙΔΟΣ

Δ Ε Λ Τ Ι Ο Ν   Τ Υ Π Ο Υ

Τη Δευτέρα 10 Ιουνίου 2024, το απόγευμα, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας, Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος χοροστάτησε στον πανηγυρικό Εσπερινό του Ιερού Παρεκκλησίου Αγίου Λουκά του Ιατρού των εκπαιδευτηρίων ΔΥΠΑ - ΚΕΤΕΚ Σχολών Μαθητείας ΔΥΠΑ Βασιλικού Χαλκίδος.
Τον Σεβασμιώτατο πλαισίωσαν ο αρχιμ. Δαμασκηνός Παπακωνσταντίνου-εφημέριος της... Ενορίας Ευβοέων Αγίων Χαλκίδος, οι πρωτοπρεσβ. Σταμάτιος Μπασδέκης-εφημέριος της Ενορίας Κοιμ. Θεοτόκου Βασιλικού, Κωνσταντίνος Λοβέρδος-εφημέριος της Ενορίας Οσίου Ιωάννου του Ρώσσου Βασιλικού και ο αρχιδιάκ. Σταύρος Καλαφάτης.
Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος, αφού περιέγραψε το δεσπόζον για την τρέχουσα μεταπασχάλια εβδομάδα θαύμα της θεραπείας του τυφλού από τον Χριστό και ανέφερε ότι η τύφλωση δεν ήταν τιμωρία, αλλά ευκαιρία της αποκάλυψης της δόξας του Θεού, έτσι και δια της ιατρικής, την οποία εξάσκησε ο Άγιος Λουκάς, ενώ ταυτόχρονα ομολογούσε Ιησούν Χριστόν σε ένα μη φίλιο περιβάλλον για τον Χριστό, μη αρνούμενος να πληρώσει και το τίμημα της ομολογίας του, φανέρωσε την δόξα του Θεού στον κόσμο και στην εποχή του.
Πολλοί ευλαβείς προκυνητές προσήλθαν, έχοντας την ευκαιρία να προσκυνήσουν και απότμημα του Ιερού Λειψάνου του Αγίου Λουκά, που φυλάσσεται στην Ιερά Μητρόπολή μας, ενώ την διοργάνωση της πανηγύρεως είχε, με την συμπαράσταση του συλλόγου των Καθηγητών και των σπουδαστών, ο Διευθυντής των Σχολών κ. Ιωάννης Λιάσκος.