Τρίτη 11 Ιουνίου 2024

Ο ΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΣΚΟΠΕΛΟΥ ΝΙΚΟΔΗΜΟΣ ΣΤΗ ΝΗΣΟ ΣΚΟΠΕΛΟ

 
Δ Ε Λ Τ Ι Ο Ν  Τ Υ Π Ο Υ

Το Σάββατο 8 και την Κυριακή 9 Ιουνίου 2024, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Σκοπέλου κ. Νικόδημος, συνοδευόμενος από τον αρχιμ. Νικόλαο Πριμηκύριο-ιερατικώς προϊστάμενο της Ενορίας Τιμίου Προδρόμου Χαλκίδος και τον διάκ. Χρήστο Ραμαντανάκη, μετέβη και περιόδευσε στη νήσο Σκόπελο.
Συγκεκριμένα το Σάββατο 8 Ιουνίου επισκέφθηκε την Ιερά Μονή Τιμίου Προδρόμου και το παρακείμενο Ι. Μονύδριο Αγ. Βαρβάρας, την Ι. Μονή Ευαγγελιστρίας και το Ι. Ξενοφωντινό Μετόχιο Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, όπου τον υποδέχθηκαν με... θερμότητα όλοι οι μοναχοί και οι μοναχές.
Την Κυριακή 9 Ιουνίου, ο Θεοφιλέστατος κ. Νικόδημος μετέβη στον Ενοριακό Ι. Ναό Αγ. Παντελεήμονος Σκοπέλου, όπου χοροστάτησε στον Όρθρο, προέστη στη Θεία Λειτουργία, κήρυξε τον θείο λόγο αφορμώμενος από την διατεταγμένη ευαγγελική περικοπή (Ιω. 9, 1-38) και τέλεσε το τεσσαρακονθήμερο μνημόσυνο του μακαριστού εφημερίου της Ενορίας αοιδίμου πρωτοπρεσβ. Κωνσταντίνου Καλλιανού.
Συλλειτουργοί του Θεοφιλεστάτου ήταν οι συνοδοί του Κληρικοί και ο αρχιμ. Αλέξιος Παπασταμούλος-εφημέριος της Ενορίας Κοιμήσεως Θεοτόκου Γλώσσας, ο πρωτοπρεσβ. Νικόλαος Κασσανδριανός-εφημέριος της Ενορίας Γεννήσεως Χριστού Σκοπέλου και Αρχιερατικός Επίτροπος Σκοπέλου, και ο πρεσβ. Ευάγγελος Κεχριώτης-εφημέριος της Ενορίας Παναγίας Φανερωμένης Σκοπέλου.
Μετά το μνημόσυνο, ο Θεοφιλέστατος μετέφερε στους οικογενείς και στους ενορίτες του π. Κωνσταντίνου τις πατρικές ευχές του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας Μητροπολίτου Χαλκίδος κ. Χρυσοστόμου.