Τρίτη 18 Ιουνίου 2024

Την καλημέρα μας

 - Να έχουμε όλοι μια όμορφη μέρα και φυσικά να έχουμε πάντα την υγεία μας.
Τρίτη σήμερα και ο μήνας έχει 18. 
Είμαστε δηλαδή στο δεύτερο μισό του Ιουνίου και πλέον μαθητές και μαθήτριες πήραν θέση και ξεκίνησαν διακοπές, εκτός από τα παιδιά που θα δώσουν εξετάσεις για την.... τριτοβάθμια εκπαίδευση.
Καλή δύναμη, ψυχραιμία και καλή επιτυχία σε αυτά τα παιδιά και να μην ξεχνούν πως η ζωή δεν αρχίζει ούτε τελειώνει στις εξετάσεις αυτές.
Κατά τ΄ άλλα, δύσκολα θα αλλάξουν κάποια πράγματα, όταν εμείς οι ίδιοι συνεχίζουμε, λες και ζούμε σε εποχές τις δεκαετίας του 1980, όπου οι τράπεζες μας υποδεχόταν με χαμόγελο και μας έδιναν δάνειο, ακόμη και για να ζήσουμε ένα 10ήμερο με το άλλο μας μισό. Φυσικά δεν ζητούσαν και πολλά δικαιολογητικά, αφού ήταν αρκετό να δείχναμε μια φωτογραφία του άλλου μας μισού!!! Αν ήταν δίμετρη και ωραία έπαιρνες όσα λεφτά ήθελες και άφηνες ως εγγύηση την φωτογραφία...
Ας αλλάξουμε λοιπόν έστω λίγο κι εμείς.
Ας δούμε αλλιώς την καθημερινότητα.
Δεν είναι δυνατόν να βλέπουμε ρεπορταζ και να μιλούν για την ακρίβεια νέες και νέοι που δεν πάνε σε δουλειά και προτιμούν να πίνουν τα ποτά και τα καφεδάκια τους στην παραλία της Χαλκίδας!!!
Ας μην πατάμε τα σκουπίδια κι ας μην βγάζουμε κλαριά και ογκώδη όπου θέλουμε και όποτε θέλουμε, αν θέλουμε να έχουμε καθαρή την πόλη που ζούμε.