Πέμπτη 20 Ιουνίου 2024

Σπουδαίο ρεκόρ η Γκούσιν

Γκαλά Φιλοθέης 

Σπουδαία εμφάνιση πραγματοποίησε στο άλμα εις ύψος η Τατιάνα Γκούσιν, στο Γκαλά Γυναικών της Φιλοθέης. Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια ξεπέρασε με τη δεύτερη το 1,94μ., ισοφάρισε το απόλυτο ατομικό της ρεκόρ και κατέλαβε τη δεύτερη θέση στον αγώνα. Η αθλήτρια της Ιωάννας Σιώμου νωρίτερα πέρασε με την πρώτη το 1,92μ., που μέχρι σήμερα αποτελούσε το ρεκόρ της στον ανοιχτό...

στίβο. Η 30χρονη προσπάθησε στη συνέχεια να υπερβεί τα 1,96μ., ύψος στο οποίο είχε καλές προσπάθειες. Η Γκούσιν θα συνεχίσει τους αγώνες της το Σάββατο στο Μπρνο, με στόχο ακόμη μεγαλύτερα ύψη.

Νικήτρια στο ύψος των γυναικών ήταν η Αντζελίνα Τόπιτς με άλμα στα 1,94 μέτρα. Η Σέρβα αθλήτρια στη συνέχεια άφησε το 1,96μ. για να δοκιμάσει στα 2,00μ., ύψος που σήμερα δεν κατάφερε να ξεπεράσει. Τρίτη στο αγώνισμα ήταν η Ουκρανή Τσουματσένγκο με 1,90 μέτρα.

«Το χάρηκα πολύ, το Γκαλά Φιλοθέης είναι ο αγαπημένoς μου αγώνας. Μου αρέσει το στάδιο, η μουσική και σήμερα ήταν εδώ όλοι οι αγαpημένοι μου άνθρωποι, οπότε δε θα μπορούσα να κάνω κάτι λιγότερο. Τα άλματα στο 1,96μ. ήταν καλά, ωστόσο στο 1,94μ. "άδειασα" λιγάκι και δεν είχα τη φρεσκάδα που ήθελα. Ο μεγάλος στόχος παραμένει η πρόκριση στους πρώτους Ολυμπιακούς Αγώνες της καριέρας μου. Όλες τις προηγούμενες φορές ήμουν τραυματισμένη και δεν μπόρεσα να αγωνιστώ», είπε η Γκούσιν με το τέλος του αγώνα.

Επίδοση οκταετίας για την Πεσιρίδου

Η Ελισάβετ Πεσιρίδου ήταν ένα από τα πρόσωπα που έκλεψαν την παράσταση στο Γκαλά της Φιλοθέης, καθώς κατέλαβε τη δεύτερη θέση στα 100μ. εμπόδια με 12.99 (2,2). Η αθλήτρια της Ιωάννας Σιώμου έτρεξε την απόσταση κάτω από τα 13 δευτερόλεπτα για πρώτη φορά από το 2016 κι έδειξε ότι είναι σε θέση να απειλήσει ακόμη και το ατομικό της ρεκόρ (12.93). Η αθλήτρια έφυγε απογοητευμένη από το Ευρωπαϊκό της Ρώμης, ωστόσο κατάφερε να ανακάμψει και να βρει τον καλό της εαυτό. Νικήτρια της κούρσας ήταν η Πολωνή Κλαούντια Βόγτουνικ με 12.67 και τρίτη η Κύπρια Ναταλία Χριστοφή με 13.10. Η Σοφία Ιωσηφίδου ήταν πέμπτη με 13.57 και, αν δεν είχε χτυπήσει στο εμπόδιο, θα μπορούσε να διεκδικήσει καλύτερη επίδοση.

«Είχα πολύ άγχος πριν τον αγώνα, γιατί ήξερα πως αυτός ο αγώνας θα μου κράταγε "ζωντανή" την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Είμαι πολύ χαρούμενη με τη σημερινή μου εμφάνιση, καθώς έτρεξα για πρώτη φορά από το 2016 κάτω από τα 13.00, αλλά με στενοχωρεί που δεν έδειξα αυτόν τον εαυτό στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα. Να δούμε αν θα προκριθούμε στο Παρίσι», είπε η Πεσιρίδου, η οποία στις 22/6 θα αγωνιστεί στη Μαδρίτη.

Πολύ καλή παρουσία πραγματοποίησε η Πολυνίκη Εμμανουηλίδου στα 100μ., λίγες μόλις ημέρες μετά τη συμμετοχή της στον τελικό των 200μ. στο Ευρωπαϊκό της Ρώμης. Η νεαρή αθλήτρια ήταν νικήτρια στην απόσταση με 11.29 (1,6), επιβεβαιώνοντας την πολύ καλή της κατάσταση. Δεύτερη με 11.39 ήταν η Κύπρια Ολίβια Φωτοπούλου και τρίτη η Κουνί (Ελβετία) με 11.58. «Ένιωθα πάρα πολύ καλά σήμερα, έκανα μια όμορφη κούρσα στην οποία έτρεξα γρήγορα και αισθανόμουν πολύ χαλαρά. Το στάδιο είναι πολύ όμορφο και η ατμόσφαιρα επίσης. Στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα θα διεκδικήσω μια ακόμη καλύτερη επίδοση», είπε η Εμμανουηλίδου.

Στο μήκος νικήτρια αναδείχθηκε η Μιλίσα Γκαρντάσεβιτς με 6,73μ. και καλύτερη Ελληνίδα ήταν η Ανδριάνα Γκόγκα με άλμα στα 6,44 μέτρα και την τέταρτη θέση. Η αθλήτρια του Νικου Στυλιανίδη ολοκλήρωσε αισίως τον έβδομο αγώνα της με άλμα πάνω από τα 6,40μ., σε μια χρονιά όπου έφτασε το ρεκόρ της στα 6,55μ.