Σάββατο 27 Ιουνίου 2009

ΠΕΡΛΕΠΕ ΚΑΤΕΡΙΝΑ

«Λύση για τη στέγαση
των Τσιγγάνων
του Δήμου Ιστιαίας,
ζητά η κυρία Περλεπέ».
Η βουλευτής Εύβοιας του ΠΑΣΟΚ κυρία Κατερίνα Περλεπέ-Σηφουνάκη κατέθεσε ως Αναφορά στη Βουλή, το αίτημα του Δήμου Ιστιαίας σχετικά με την ανάγκη να επιλυθεί άμεσα το πρόβλημα στέγασης των Τσιγγάνων που είναι εγκατεστημένοι στο Δήμο.
Οι εγγεγραμμένες οικογένειες τσιγγάνων στο Δημοτολόγιο Ιστιαίας είναι πάνω από τριάντα και διαβιούν επί πολλά έτη σε καταυλισμό, παραπλεύρως της επέκτασης του σχεδίου πόλεως, στην περιοχή «παραποτάμια».
Οι προϋποθέσεις όμως υγιεινής και ασφάλειας στο χώρο αυτό δεν πληρούνται με σοβαρές συνέπειες τόσο για τους ίδιους, όσο και για τους υπόλοιπους δημότες.
Ο μικρός αριθμός στεγαστικών δανείων από πρόγραμμα του Υπουργείου Εσωτερικών και οι ελάχιστες εγκρίσεις παραχώρησης σπιτιών από άλλα προγράμματα που έχουν δοθεί μέχρι τώρα σε αντίστοιχες οικογένειες αθιγγάνων δεν επαρκούν και η ανάγκη για συνολική αντιμετώπιση του προβλήματος παραμένει επιτακτική.
Όπως επισημαίνει η βουλευτής, η πολιτεία πρέπει να εξασφαλίσει μέσα από τα σχετικά προγράμματα τη στέγαση των ανθρώπων αυτών σε κατάλληλες συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας με την απαραίτητη υποδομή, λαμβανομένων υπόψη των προτάσεων του Δήμου, όπως διατυπώνονται στο σχετικό αίτημα.