Παρασκευή 17 Ιουλίου 2009

Τα βλέμματα
στη Νιόν
Σήμερα το μεσημέρι (1μ.μ. ώρα Ελλάδας) διεξάγεται στη Νιόν η κλήρωση του γ΄ προκριματικού γύρου του Τσάμπιονς Λιγκ, από την οποία Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός θα μάθουν τους πρώτους φετινούς αντιπάλους τους στην Ευρώπη.
Οι «ερυθρόλευκοι» βέβαια, θα πρέπει να περιμένουν τους αγώνες ρεβάνς του β΄ προκριματικού, την επόμενη εβδομάδα, για να γνωρίσουν συγκεκριμένα τον αντίπαλό τους. Αντίθετα, για τους «πράσινους» τα πράγματα είναι ξεκάθαρα, αφού θα κληθούν να αντιμετωπίσουν στις 28 ή 29 Ιουλίου και στις 4 ή 5 Αυγούστου μία εκ των: Σπάρτα Πράγας (Τσεχία), Τβέντε (Ολλανδία), Ντιναμό Μόσχας (Ρωσία), Τιμισοάρα (Ρουμανία) και Σιβασπόρ (Τουρκία).
Σε ό,τι αφορά τον Ολυμπιακό, υπάρχουν δέκα πιθανοί αντίπαλοι, από ισάριθμα ζευγάρια του β΄ προκριματικού γύρου. Πιο συγκεκριμένα, είναι οι νικητές των ζευγαριών: Εκράνας (Λιθουανία)-Μπακού (Αζερμπαϊτζάν), Στρέιμουρ (Ν.Φαρόε)-ΑΠΟΕΛ (Κύπρος), Ιντερ Τούρκου (Φινλανδία)-Σερίφ Τίρασπολ (Μολδαβία), KF Τίρανα (Αλβανία)-Στάμπαεκ (Νορβηγία), Ζρίνσκι Μόσταρ (Βοσνία)-Σλόβαν Μπρατισλάβα (Σλοβακία), Βέντσπιλς (Λετονία)-Ντουντελάνζ (Λουξεμβούργο), WIT Τιφλίδας (Γεωργία)-Μάριμπορ (Σλοβενία), Ντέμπρετσεν (Ουγγαρία)-Κάλμαρ (Σουηδία), Σάλτσμπουργκ (Αυστρία)-Μποέμιανς (Ιρλανδία) και Χαφναρφιόρντουρ (Ισλανδία)-Ακτόμπε (Καζακστάν).
Υπενθυμίζεται ότι από φέτος υπάρχει και τέταρτος προκριματικός γύρος, από τον οποίο θα προκύψουν οι δέκα ομάδες που θα συμπληρώσουν τη φάση των ομίλων.
Η κλήρωση των πλέι-οφ (όπως αναφέρεται από την UEFA ο τελευταίος προκριματικός) θα γίνει στις 7 Αυγούστου. Λίγο αργότερα, στις 14:30 θα γίνει και η κλήρωση του γ΄ προκριματικού γύρου του Γιουρόπα Λιγκ, στον οποίο θα συμμετάσχουν συνολικά 70 ομάδες.
Ο ΠΑΟΚ είναι στο γκρουπ των ισχυρών, ενώ η Λάρισα, η οποία βεβαίως θα πρέπει πρώτα να προκριθεί σε βάρος της Ρέικιαβικ, είναι στους αδύναμους και ενδέχεται να βρεθεί απέναντι σε πολύ ισχυρό αντίπαλο (Ρόμα, Αμβούργου, Αϊντχόφεν, Αθλέτικ Μπιλμπάο, Φούλαμ, Γαλατάσαραϊ είναι μερικές από τις πολύ γνωστές ομάδες που μπαίνουν σε αυτή τη φάση των προκριματικών).
Από ελληνικής πλευράς μετέχει στη διοργάνωση και η ΑΕΚ, η οποία θα μπει στη μάχη από τον τέταρτο προκριματικό.