Παρασκευή 17 Ιουλίου 2009

ΠΕΡΛΕΠΕ ΚΑΤΕΡΙΝΑ

«Χωρίς χρηματοδότηση από τον ΟΕΕ
ο Δημοτικός Βρεφονηπιακός Σταθμός Κονιστρών».
Η βουλευτής Εύβοιας του ΠΑΣΟΚ κυρία Κατερίνα Περλεπέ-Σηφουνάκη κατέθεσε ως Αναφορά στη Βουλή στο ομόφωνο ψήφισμα διαμαρτυρίας του Δημοτικού Συμβουλίου Κονιστρών για το πρόβλημα που έχει προκύψει σχετικά με τη χρηματοδότηση του βρεφονηπιακού σταθμού του Δήμου.
Μέχρι τον Αύγουστο του 2008 οι Δημοτικοί Β/Ν σταθμοί λειτουργούσαν με χρηματοδότηση από το Γ΄ΚΠΣ. Από 1.9.2008 σταμάτησε η χρηματοδότηση από το Γ΄ΚΠΣ και άλλαξαν οι διαδικασίες χρηματοδότησης και λειτουργίας τους.
Για να συνεχισθεί η χρηματοδότηση ενός Β/Ν Σταθμού έπρεπε να ενταχθεί στο πρόγραμμα «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής» με φορέα έγκρισης και χρηματοδότησης τον Οργανισμό Εργατικής Εστίας (Ο.Ε.Ε.).
Ο Β/Ν Σταθμός του Δήμου Κονιστρών υπέβαλλε εμπρόθεσμα τα δικαιολογητικά συμμετοχής και εγκρίθηκε η συμμετοχή στο πρόγραμμα τον Αύγουστο 2008, όμως μέχρι σήμερα δεν έχει καταβληθεί από τον Ο.Ε.Ε. καμιά χρηματοδότηση, με αποτέλεσμα το προσωπικό (3 άτομα) να δουλεύει χωρίς μισθό για περίπου 12 μήνες και να μη μπορούν να καλυφθούν οι λειτουργικές δαπάνες του Β/Ν Σταθμού.
Στις 8.4.2009 ο Ο.Ε.Ε. καλεί και πάλι τους Β/Ν Σταθμούς να προσκομίσουν δικαιολογητικά, για να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα της νέας σχολικής χρονιάς 2009-2010, χωρίς ακόμα να έχει δοθεί η χρηματοδότηση του προηγούμενου σχολικού έτους.
Η κυρία Περλεπέ καλεί τους αρμόδιους Υπουργούς να επιλύσουν άμεσα το πρόβλημα με την χρηματοδότηση των Β/Ν σταθμών και να δοθούν τα οφειλόμενα στον Β/Ν σταθμό του Δήμου Κονιστρών για να πληρωθούν οι εργαζόμενοι και να συνεχιστεί απρόσκοπτα η λειτουργία του επ’ ωφελεία των δημοτών στους οποίους προσφέρει πολύτιμες υπηρεσίες.