Σάββατο 18 Ιουλίου 2009

ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΑΤΣΟΥΛΗ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΚΗΣΗ ΠΟΙΝΙΚΗΣ ΔΙΩΞΗΣ
ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΤΟΥ ΚΚΕ
κ. ΓΙΩΡΓΟΥ ΜΑΡΙΝΟΥ

Η ασκηθείσα δίωξη κατά του Βουλευτή Ευβοίας του ΚΚΕ κ. Γιώργου Μαρίνου για την συμμετοχή του σε κινητοποίηση που οργάνωσε το κόμμα του διαμαρτυρόμενο για τα διόδια είναι θεσμικά απαράδεκτη.
Ο κάθε πολίτης είναι ελεύθερος να διαδηλώνει την διαμαρτυρία του όταν μάλιστα οι διοργανωτές της συγκεκριμένης διαμαρτυρίας, όπως ανακοίνωσαν, εξασφάλισαν την ελεύθερη διέλευση των οδηγών.
Η σπουδή άσκησης ποινικής δίωξης είναι ενέργεια θεσμικής εκτροπής όταν στοχεύει έναν Βουλευτή ο οποίος από την ίδια την ιδιότητά του έχει και δικαίωμα και υποχρέωση να μετέχει στις κινητοποιήσεις των πολιτών και μάλιστα λόγω της Βουλευτικής ιδιότητας η διαδικαστική οργάνωση του Δημοκρατικού Πολιτεύματος τον εφοδιάζει με ειδική νομική προστασία.
Η ασκηθείσα δίωξη αποτελεί πράξη αντιδημοκρατικής εκτροπής και υπονομεύει βασικές αξίες του Δημοκρατικού μας Πολιτεύματος.
Καταρρακώνει διαμέσου της θεσμικής απαξίωσης του Βουλευτή την διαδικασία της λαϊκής κυριαρχίας και ποινικοποιεί θεμελιώδη δημοκρατικά δικαιώματα.
Είναι καταδικαστέα και η καταδίκη της αποτελεί μία ελάχιστη βέβαια αλλά αναγκαία – εδώ που έχουμε φθάσει- πράξη προάσπιση της Δημοκρατίας.