Παρασκευή 17 Ιουλίου 2009

ΚΚΕ

Ματαιοπονούν όσοι προσπαθούν
να κάμψουν τη δράση του ΚΚΕ
Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου
της ΚΕ του Κόμματος, σχετικά με το εισαγγελικό αίτημα
να αρθεί η βουλευτική ασυλία του Γ. Μαρίνου

Φοβούνται το ΚΚΕ επειδή βρίσκεται μπροστά σε κάθε μεγάλη και μικρή μάχη για τα εργατικά λαϊκά συμφέροντα
Σε ανακοίνωσή του
, για την εισαγγελική δίωξη κατά του Γιώργου Μαρίνου, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ σημειώνει: «Το αίτημα του αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, να αρθεί η βουλευτική ασυλία του Γιώργου Μαρίνου, μέλους του ΠΓ και βουλευτή του ΚΚΕ, αποτελεί πολιτική δίωξη και επομένως πρόκληση προς το Κόμμα μας.
Το ΚΚΕ καταγγέλλει στην εργατική τάξη, στο λαό, την απαράδεκτη εισαγγελική παρέμβαση, που έχει την πολιτική κάλυψη της κυβέρνησης και εκφράζει το πνεύμα Σανιδά, γνωστού διώκτη των αγωνιζόμενων εργατών και υπερασπιστή της οικονομικής ολιγαρχίας. Ματαιοπονούν κράτος και κυβέρνηση, αν πιστεύουν ότι με τέτοιες και άλλες ενέργειες θα κάμψουν τη δράση του ΚΚΕ. Θα πάρουν την απάντηση που τους πρέπει».
Η άρση της βουλευτικής ασυλίας ζητείται, ώστε το στέλεχος του ΚΚΕ να δικαστεί με κατασκευασμένες κατηγορίες όπως της «από κοινού διατάραξης της ασφάλειας των συγκοινωνιών, διατάραξης της κοινής ειρήνης, παράνομης βίας και φθοράς πραγμάτων που χρησιμεύουν για κοινό όφελος». Πρόκειται για αδικήματα τα οποία φέρεται ότι διέπραξε επειδή συμμετείχε, με δεκάδες ακόμα κομμουνιστές και άλλους αγωνιστές, σε κινητοποίηση του ΚΚΕ στα διόδια Σχηματαρίου στις 4 Απρίλη 2008, με αίτημα να καταργηθεί το ληστρικό χαράτσι των διοδίων για το λαό. Ανάλογες κινητοποιήσεις διοργάνωσε το ΚΚΕ σε όλη τη χώρα, με μεγάλη μάλιστα ανταπόκριση από τους χιλιάδες οδηγούς που τις ώρες των συμβολικών διαδηλώσεων περνούσαν τα διόδια.
Πρόκειται για τη δεύτερη μεθόδευση, μέσα σε λίγες μέρες, να διωχτεί πολιτικά βουλευτής του ΚΚΕ.
Μόλις στις 25 Ιούνη δημοσιοποιήθηκε το εισαγγελικό αίτημα για άρση της βουλευτικής ασυλίας της Σοφίας Καλαντίδου, προκειμένου να δικαστεί επειδή μετέφερε τη συμπαράσταση του ΚΚΕ στις κινητοποιήσεις του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος έξω από τα καταστήματα της πολυεθνικής «Τζάμπο», στις 31 Γενάρη 2009.
Πρόκειται για στοχευμένες πολιτικές διώξεις, κρίκοι στην αλυσίδα της ποινικοποίησης της συνδικαλιστικής και πολιτικής δράσης που αντιπαλεύει τα συμφέροντα του κεφαλαίου και μάχεται για τις πραγματικές λαϊκές ανάγκες.
Αυτή τη δράση έχουν βάλει στο στόχαστρο οι κυρίαρχες οικονομικές και πολιτικές δυνάμεις, σε μια προσπάθεια να θωρακίσουν το αστικό σύστημα και να προλάβουν την εκδήλωση μαζικών ριζοσπαστικών αντιδράσεων, στην οργάνωση των οποίων πρωτοστατεί το ΚΚΕ και άλλοι αγωνιστές.