Πέμπτη 16 Ιουλίου 2009

Επιτροπή Θεσμών της Βουλής
Να ξεκαθαρίσει το ζήτημα
της αδειοδότησης ζητούν
τα μέλη του ΕΣΡ
Την ανάγκη να ξεκαθαρίσει το θέμα της αδειοδότησης των ηλεκτρονικών ΜΜΕ προκειμένου, όπως σημείωσαν, να μπει τάξη στο άναρχο, αλλά και ποιοτικά υποβαθμισμένο τηλεοπτικό τοπίο που υπάρχει, τόνισαν τα μέλη του ΕΣΡ στην Επιτροπή Θεσμών της Βουλής, όπου είχαν κληθεί να εκφράσουν τις απόψεις τους σχετικά με την κατάσταση που επικρατεί στον ηλεκτρονικό, αλλά και στον έντυπο τύπο.
Τόσο από τα μέλη του Εθνικού Ραδιοτηλεοπτικού Συμβουλίου, όσο και από τους βουλευτές που πήραν το λόγο, εκφράστηκε έντονος προβληματισμός για την ποιότητα των εκπομπών που σε πολλές περιπτώσεις, όπως επισημάνθηκε, στο όνομα της τηλεθέασης δεν υπάρχει κανένας φραγμός.
Νωρίτερα, ο πρόεδρος του ΕΣΡ Ιωάννης Λασκαρίδης ανέφερε ότι «υπάρχουν ενδιαφερόμενοι, όχι μόνο ένας αλλά περισσότεροι, για την αγορά του ραδιοφωνικού σταθμού City και ελπίζει ότι θα ευοδωθούν, ενώ σημείωσε ότι ανάλογο επιχειρηματικό ενδιαφέρον υπάρχει και για την εφημερίδα Ελεύθερος Τύπος.

Την άποψη αυτή επιβεβαίωσε και ο πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ Πάνος Σόμπολος που ανέφερε ότι «υπάρχουν ενδιαφερόμενοι και για την εφημερίδα και για τον ραδιοσταθμό».
Κληθείς από τα μέλη της Επιτροπής Θεσμών, να διευκρινίσει αν υπάρχει ενδεχόμενο να μεταβιβαστεί η συχνότητα του City στους εργαζόμενους του ραδιοσταθμού ο πρόεδρος του ΕΣΡ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο αυτό, ωστόσο μίλησε «για δύσκολο εγχείρημα.»

Newsroom ΔΟΛ