Παρασκευή 17 Ιουλίου 2009

Σημάδευε τον κάδο, πυροβόλησε εργαζόμενο

Σημάδευε τον κάδο απορριμμάτων για να κάνει επίδειξη του... ανδρισμού του και της σκοπευτικής του δεινότητας στις νεαρές συνοδούς του και τελικώς πυροβόλησε αλλοδαπό εργαζόμενο σε εταιρεία αποκομιδής των σκουπιδιών για λογαριασμό του Δήμου Χερσονήσου. Το περιστατικό συνέβη χθες τα ξημερώματα στο τουριστικό θέρετρο της Χερσονήσου και έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις στην τοπική κοινωνία, που κάθε καλοκαίρι γίνεται μάρτυρας απίστευτων καταστάσεων.
Ως δράστης του πρωτοφανούς περιστατικού φέρεται σύμφωνα με την αστυνομία ένας Κρητικός, ηλικίας περίπου 35-40 ετών, ο οποίος αναζητείται. Οπως έγινε γνωστό, ο δράστης είχε αποχωρήσει από κλαμπ της περιοχής και αγκαζέ με δύο νεαρές κατευθυνόταν στο αυτοκίνητό του. Στη διαδρομή αντίκρισε έναν κάδο απορριμμάτων που βρισκόταν σε σχετικά μεγάλη απόσταση. Εβγαλε το πιστόλι από τη μέση και άρχισε να πυροβολεί, λέγοντας στις δύο κοπέλες ότι είναι άριστος σκοπευτής.
Σύμφωνα με το αστυνομικό τμήμα Χερσονήσου, πυροβόλησε 4-5 φορές, όταν ακούστηκαν οι σπαρακτικές φωνές του άτυχου αλλοδαπού από τη Βουλγαρία που εκείνη τη στιγμή ασχολούνταν με την αποκομιδή των απορριμμάτων. Μία από τις σφαίρες που είχε ρίξει ο δράστης τον είχε πλήξει στο αριστερό χέρι.
Το ανατριχιαστικό στη συμπεριφορά του δράστη, σύμφωνα με τις μαρτυρίες, είναι ότι διαπιστώνοντας ότι τελικώς δεν είχε πετύχει τον στόχο του, δηλαδή τον κάδο, επεχείρησε να αλλάξει γεμιστήρα, ώστε να επαναλάβει το εγχείρημα μέχρι να ευστοχήσει. Για τον τραυματία που σφάδαζε δεν έδειξε να συγκινείται. Τελικώς, και με τις προτροπές των συνοδών του, ο ένοπλος επιβιβάστηκε στο αυτοκίνητό του και εξαφανίστηκε, εγκαταλείποντας αβοήθητο τον αιμόφυρτο αλλοδαπό.