Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου 2009

Ευρωμπάσκετ 2009

Εθνική Ελλάδας: Συγχαρητήρια από Γιαννάκη

"Έσπασαν" τα τηλέφωνα των διεθνών και των υπολοίπων μελών της ελληνικής αποστολής μετά την πρόκριση της Εθνικής στα ημιτελικά του Ευρωμπάσκετ, με νίκη 76-74 στην παράταση επί της Τουρκίας.
Ο Δημήτρης Διαμαντίδης, ο Θοδωρής Παπαλουκάς, ο Κώστας Τσαρτσαρής και ο Παναγιώτης Βασιλόπουλος τηλεφώνησαν στους παλιούς Φώτση, Σπανούλη, Ζήση και Μπουρούση να τους συγχαρούν.
Όλοι παρακολούθησαν από την τηλεόραση στην Ελλάδα τον δραματικό -όπως εξελίχτηκε- προημιτελικό και το σίγουρο είναι πως θα ήθελαν πολύ να βρίσκονταν στο κλειστό γήπεδο μπάσκετ "Σπόντεκ" του Κατοβίτσε, έστω στις κερκίδες, στο πλευρό των συμπαικτών τους στην Εθνική, αφού για διαφορετικούς λόγους ο καθένας δεν μπόρεσαν να είναι παρόντες σε αυτό το Ευρωμπάσκετ.
Ο πρώην Ομοσπονδιακός τεχνικός Παναγιώτης Γιαννάκης τηλεφώνησε στον αρχηγό των Εθνικών Ομάδων, Γιώργο Κολοκυθά και του ζήτησε να μεταβιβάσει τα συγχαρητήριά τους σε όλους τους πρωταγωνιστές της επιτυχίας.
Στον Κολοκυθά τηλεφώνησε και ο μάνατζερ της Εθνικής, Νίκος Φιλίππου για να μοιραστεί τη χαρά μαζί του, καθώς λόγω ενός προσωπικού του προβλήματος δεν μπόρεσε να παραμείνει στο πόστο του για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια.
Έξαλλοι πανηγυρισμοί από τους Έλληνες φιλάθλουςΈξω από το κλειστό "Σπόντεκ", με νταούλια και τραγούδια, πανηγύρισαν έξαλλα για περισσότερο από μία ώρα την πρόκριση της Εθνικής στα ημιτελικά του Ευρωμπάσκετ οι περίπου 300 Έλληνες φίλαθλοι, εκ των οποίων περισσότεροι από 150 ταξίδεψαν οργανωμένα στην Πολωνία με τον Σύνδεσμο Φιλάθλων "επίσημης αγαπημένης" οι "Πελαργοί".
Η απόφαση ήταν να μην πάνε να περιμένουν στο πούλμαν της Εθνικής και καθώς διαμένουν στο ίδιο ξενοδοχείο με τους Έλληνες διεθνείς δόθηκε εντολή να παραμείνουν "αόρατοι" για να μην ενοχληθούν σε καμία περίπτωση οι παίκτες του Γιόνας Καζλάουσκας, αφού τώρα προέχει να μείνουν συγκεντρωμένοι ενόψει του ημιτελικού με την Ισπανία στις 19:30 ώρα Ελλάδας.
ΑΠΕ