Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου 2009

ΔΗΜΟΣ ΧΑΛΚΙΔΕΩΝ

Συνεδρίασε η Διακομματική Επιτροπή του Δήμου Χαλκιδέων
Την Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου 2009, συνεδρίασε η Διακομματική Επιτροπή του Δήμου Χαλκιδέων, με θέμα την προεκλογική διαδικασία προβολής των κομμάτων, για τις Εθνικές Εκλογές της 4ης Οκτωβρίου 2009.
Στην συνεδρίαση ήταν παρόντες οι ορισμένοι από το Δημοτικό Συμβούλιο, κ.κ. Μπάκας Ιωάννης Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Ρουσσόπουλος Κώστας Αντιδήμαρχος και Μπαντούνας Γιώργος Δημοτικός Σύμβουλος. Επίσης παρευρέθησαν εκπρόσωποι της Ν.Δ. του ΠΑΣΟΚ του ΚΚΕ του ΛΑΟΣ του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. και των Οικολόγων Πρασίνων.
Ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ
ανακοίνωσε την κεντρική απόφαση του κόμματος του να μην γίνει καθόλου αφισοκόλληση, ενώ ο εκπρόσωπος του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., πρότεινε τη διάθεση 60 ξύλινων ταμπλό τα οποία θα μοιραστούν αναλογικά σε κάθε κόμμα, πρόταση που είχε θετική ανταπόκριση, αλλά δεν έγινε αποδεκτή λόγω της αδυναμίας κατασκευής τους τη δεδομένη στιγμή. Αποδεκτή όμως έγινε η πρόταση για το καθαρισμό των χώρων που θα γίνουν οι συγκεντρώσεις, από τα ίδια τα κόμματα. Ο εκπρόσωπος του ΚΚΕ δήλωσε ότι εκτός από τους χώρους που διατέθηκαν από το Δήμο με βάση τον εκλογικό νόμο θα προβούν σε εκτεταμένη αφισοκόλληση σε οποίους χώρους κρίνουν απαραίτητους, άποψη που καταδικάστηκε ομόφωνα αφού αντιβαίνει όχι μόνο τον κανονισμό Καθαριότητας αλλά και τις κείμενες νομοθετικές διατάξεις.
Ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος αφού έκανε έκκληση να σεβαστούν τόσο τα κόμματα, όσο και οι υποψήφιοι πάνω απ’ όλα την πόλη και τους πολίτες, τόνισε ότι θα γίνει πίστη εφαρμογή του Νόμου και του Κανονισμού Καθαριότητας της πόλης προς κάθε κατεύθυνση, αφού ήδη έχει παρατηρηθεί ανεξέλεγκτη διανομή φυλλαδίων.