Πέμπτη 24 Δεκεμβρίου 2009

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ
ΚΛΕΙΣΤΟΥ ΚΑΝΗΘΟΥ ΧΑΛΚΙΔΑΣ
ΕΞΩΡΑΪΣΤΙΚΟΣ-ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ-ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΣ
 ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ

ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ
ΚΑΤΑ ΜΗΚΟΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΓΡΑΜΜΗΣ
ΤΟΥ Ο.Σ.Ε  
Ο Περιβαλλοντικός, Πολιτιστικός, Εξωραϊστικός Σύλλογος Κανήθου με έδρα το Κλειστό, συντάσσεται με τις καταγγελίες ηλεκτρονικής εφημερίδας της πόλης μας, για τις απαράδεκτες αυθαιρεσίες και παρεμβάσεις κατά μήκος της νέας γραμμής του Ο.Σ.Ε., από την κατασκευάστρια εταιρεία της ΕΡΓΟΣΕ.
Η κατάσταση που επικρατεί κατά μήκος της παραλίας, αλλά και στη θάλασσα, με σκουπίδια, μπάζα, παλαιά εξαρτήματα της παλαιάς σιδηροδρομικής γραμμής, είναι απαράδεκτη και εξωφρενική.
Υποδηλώνει την πλήρη τους απαξίωση, αδιαφορία και έλλειψη πολιτικού πολιτισμού απέναντι στο περιβάλλον, την πολιτισμική μας κληρονομιά, τις ανθρώπινες αξίες και τον ίδιο τον άνθρωπο.
Όπως δεν έδωσαν κανένα λογαριασμό στο Δήμο και τους πολίτες της Χαλκίδας για τα σχέδια και τα έργα που έκαναν, έτσι και σήμερα με μια αποικιοκρατική νοοτροπία και αντιμετώπιση, προχώρησαν σε αυθαιρεσίες και ανομίες.
Είχαμε ζητήσει από παλιά, δύο με τρεις προσβασεις για τους λουόμενους της περιοχής (υπόγειες ή υπέργειες διαβάσεις) αλλά δυστυχώς δεν εισακουστήκαμε.
Φαίνεται ότι δικαίωμα και πρόσβαση σε αυτή τη θαλάσσια περιοχή έχουν μόνο οι της σχολής του σκι γιατί μόνο εκεί υπάρχει υπό διαμόρφωση διάβαση.
Η υπόλοιπη παραλία έχει πλέον αποκλειστεί με την περίφραξη που κατασκευάστηκε.
Ζητάμε από τις Λιμενικές Αρχές και από το Δήμο να επιληφθούν της κατάστασης και να πράξουν τα νόμιμα.
Επίσης, επικροτούμε και συντασσόμαστε με τις θέσεις και απόψεις που εξέφρασαν οι "Ενεργοί Πολίτες" αναφορικά με την κατάσταση που επικρατεί στην παραλία της Χαλκίδας και από τις δύο πλευρές.
Θα θέλαμε να αναφέρουμε και στα απαράδεκτα πλαστικά κουβούκλια δίπλα στην παλιά γέφυρα, αυτά του Λιμεναρχείου και του Περιπτέρου για την ενημέρωση των τουριστών.
Το κιτς σε όλο του το μεγαλείο! Έλεος πια! Έτσι θέλουμε  να αναπτύξουμε τον τουρισμό? Με αυτές τις υπηρεσίες και αυτή τη συνολική αισθητική εικόνα της πόλης μας; Τι κάνουν οι αρμόδιοι φορείς, αντιδημαρχεία πολιτισμού, σύλλογος αρχιτεκτόνων
και λοιποί;