Σάββατο 26 Δεκεμβρίου 2009

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Γκερέκου
Η ανάπτυξη του Τουρισμού δεν θα γίνει εις βάρος της κοινωνικής συνοχής
Η ανάπτυξη του Ελληνικού Τουρισμού σε καμία περίπτωση, δεν μπορεί να γίνει εις βάρος της κοινωνικής συνοχής αλλά και των κοινωνικών εταίρων δήλωσε η υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Αντζελα Γκερέκου, σε ομιλία της σήμερα στη Βουλή, κατά συζήτηση του Προϋπολογισμού του 2010.
 Η κα Γκερέκου επεσήμανε ωστόσο ότι ο Ελληνικός Τουρισμός δεν μπορεί να μείνει με ...........
μηδενικές επενδύσεις σε προβολή και ανάπτυξη υποδομών και ανακοίνωσε τον εξορθολογισμό της λειτουργίας όλων των Οργανισμών που σχετίζονται με τον Τουρισμό.
"Δεν πρόκειται πια «να ξοδεύουμε, για να ξοδεύουμε. Οργάνωση, Στοχοθεσία, Έλεγχος και Αποτελεσματικότητα, είναι οι βάσεις στις οποίες θα κινηθούμε", δήλωσε χαρακτηριστικά.
Σε επίπεδο υποδομών η κα Γκερέκου επεσήμανε ότι στόχος είναι η πλήρης αξιοποίηση και η επιτάχυνση όλων των προγραμμάτων του Τουριστικού τομέα που εντάσσονται στο ΕΣΠΑ.
Συνολικά οι προγραμματισμένες παρεμβάσεις ανέρχονται σε 596 εκατ. ευρώ - εκ των οποίων τα 338 περίπου εκατ. ευρώ αφορούν δράσεις ενίσχυσης ιδιωτικών επενδυτικών σχεδίων και 258 εκατ. ευρώ αφορούν δράσεις υποδομών και εκπόνησης μελετών.
"Θα επιταχύνουμε τα τέσσερα μεγάλα προγράμματα, τον «Πράσινο Τουρισμό», τον «Εναλλακτικό Τουρισμό», το «Συνεργάζομαι και Καινοτομώ στον Τουρισμό» και το «Εκσυγχρονίζομαι στον Τουρισμό», ενώ θα προχωρήσουμε άμεσα με την Κοινωνία της Πληροφορίας και το πρόγραμμα «Κωδικοποίησης της Τουριστικής Νομοθεσίας»", δήλωσε η υφυπουργός.
Άμεσα τέλος θα προωθηθεί και το έργο κατασκευής του διαδικτυακού πολυθεματικού χάρτη του τουρισμού και θα τεθεί σε λειτουργία το ολοκληρωμένο έργο για την ηλεκτρονική εξυπηρέτηση των επιχειρήσεων του τουριστικού τομέα.