Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου 2009

ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥ ΤΟΥ ΤΟΜΕΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΗΣ Ν.Δ. κ. ΧΡ. ΖΩΗ
   
    Ο Υπεύθυνος Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εσωτερικών και Δημόσιας Διοίκησης της Ν.Δ., βουλευτής Λάρισας κ. Χρήστος Ζώης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
    «Είναι προφανές ότι το ΠΑΣΟΚ, μην έχοντας στρατηγική ολοκληρωμένης μεταναστευτικής πολιτικής συγχέει, με τη γνωστή προχειρότητά του, την κοινωνική ενσωμάτωση (ένταξη) των μεταναστών με την απόκτηση ελληνικής ιθαγένειας και πολιτικών δικαιωμάτων. Η Νέα Δημοκρατία ως Κυβέρνηση κατήρτισε, ήδη από το 2004, σύγχρονο Κώδικα Ελληνικής Ιθαγένειας και εφάρμοσε, για πρώτη φορά, αποτελεσματική μεταναστευτική πολιτική, πρωτοπορώντας στο..........

πλαίσιο της Ε.Ε., με πολιτικές ουσιαστικής κοινωνικής ενσωμάτωσης, ενώ εξασφάλισε κοινοτικούς πόρους για τον σκοπό αυτόν.
    Είμαστε από τις πρώτες ευρωπαϊκές χώρες που εφαρμόσαμε το καθεστώς των επί μακρόν διαμενόντων, ώστε να μπορεί να διαπιστωθεί ποιοί έχουν στην πραγματικότητα αποκτήσει την αναγκαία σύνδεση με την ελληνική κοινωνία, για ν’ αποκτήσουν, στη συνέχεια, όπως είχαμε δεσμευθεί, και δικαίωμα ψήφου στις προσεχείς εκλογές για την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Λάβαμε μάλιστα ειδική μέριμνα για τα παιδιά των μεταναστών, τα οποία μπορούν να υπαχθούν χωρίς διατυπώσεις στο καθεστώς του επί μακρόν διαμένοντος, ενώ προωθήσαμε και απλοποιήσαμε τις διαδικασίες για την απόκτηση της ελληνικής ιθαγένειας από τους ομογενείς μας.
    Αυτή την υπεύθυνη και οργανωμένη πολιτική έρχεται τώρα ν’ αποδομήσει η Κυβέρνηση με επιπόλαιες εξαγγελίες, αποδεικνύοντας ότι ακόμη και για ένα τόσο σοβαρό θέμα, όπως είναι η απόκτηση της ελληνικής ιθαγένειας, λειτουργεί με λογική άκριτου «ξηλώματος» και παραγνωρίζοντας ότι η απόκτηση της ιθαγένειας μιας χώρας δεν είναι απλώς ένας ακόμη τρόπος διασφάλισης απρόσκοπτης διαμονής, εργασίας και πρόσβασης στις υπηρεσίες της χώρας αυτής. Είναι η ύψιστη μορφή σύνδεσης και ενσωμάτωσης σ’ αυτήν».