Σάββατο 13 Μαρτίου 2010

ΤΣΙΠΡΑΣ κατά ΠΑΓΚΑΛΟΥ


ΣΦΟΔΡΗ ΕΠΙΘΕΣΗ

Κατώτερη των περιστάσεων των αναγκών και των προσδοκιών χαρακτήρισε την κυβέρνηση ο πρόεδρος του ΣΥΝ Αλέξης Τσίπρας από το βήμα της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του κόμματος. Παράλληλα, εξαπέλυσε επίθεση κατά του Θεόδωρου Πάγκαλου κατηγορώντας τον για προβοκάτσια με αφορμή την επίθεση κατά του προέδρου της ΓΣΕΕ Γιάννη Παναγόπουλου.
Ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε πολλές φορές στον κ. Πάγκαλο, με αφορμή τις δηλώσεις του αντιπροέδρου κατά του ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας ότι η κυβέρνηση δια του..........
αντιπροέδρου υπέθεσε ότι «τώρα είναι η ώρα της προβοκάτσιας, τώρα θα περάσουμε στο στάδιο της κατασυκοφάντησης».
Πρόσθεσε ότι «τελείωσε το παραμύθι με τον εξωτερικό εχθρό [...], και τώρα θα ξαναπαίξουν το παιχνίδι με τον εσωτερικό εχθρό».
Ο κ. Τσίπρας προέβλεψε ότι στην κυβέρνηση «θα κάνουν ό,τι μπορούν για να διασπείρουν κλίμα διχασμού στους εργαζόμενους και στο συνδικαλιστικό κίνημα, για να απογοητευτεί ο κόσμος και να ξαναγυρίσει εκεί που τον θέλουν, στον καναπέ, να παρακολουθεί αμήχανα τις ειδήσεις των οκτώ».
Αναλύοντας την κυβερνητική πολιτική έκανε λόγο για «παραμύθια» όσον αφορά τη χρεοκοπία της χώρας, υποστηρίζοντας ότι πρόκειται για «έξυπνο σενάριο, καλοστημένο σκηνικό σε όλες τις τηλεοράσεις». Το δεύτερο «παραμύθι», όπως είπε, είναι η ανταγωνιστικότητα. Δηλαδή, «μπαίνουμε στο δεύτερο πεντάμηνο προετοιμασίας και προπαγάνδας. Αυτή τη φορά το παραμύθι θα τελειώσει και μαζί του θα εξαφανιστούν δώρα και επιδόματα στον ιδιωτικό τομέα. Θα εξαφανιστούν οι συλλογικές συμβάσεις εργασίας, το ασφαλιστικό σύστημα και θα ανοίξει το κουτί της Πανδώρας, ώστε να απελευθερωθούν οι απολύσεις».
Επίσης, το τρίτο παραμύθι, όπως είπε, είναι τα κεκτημένα. «Προνομιούχοι οι δημόσιοι υπάλληλοι των 1.200 ευρώ, πολυτέλεια η δημόσια δωρεάν παιδεία, γραφειοκρατικός και αντι-αναπτυξιακός ο δημόσιος τομέας, ζημιογόνες οι ΔΕΚΟ και η Ολυμπιακή».
Αναφέρθηκε στην ανάγκη ενότητας της Αριστεράς, σημείωσε ότι πρέπει «να τελειώνουμε επιτέλους με τις ξεχωριστές συγκεντρώσεις. Να τελειώνουμε με τις συνδικαλιστικές πρακτικές που έχουν μοναδική απασχόληση να είναι ιμάντες μεταβίβασης της κομματικής γραμμής, είτε κυβερνητικής, είτε αντιπολιτευόμενης και να πρωτοστατήσουμε σε όλες τις κινητοποιήσεις και απεργίες, αποκρούοντας κάθε νέα προβοκάτσια από τις πολλές που ετοιμάζουν».