Σάββατο 13 Μαρτίου 2010

Στις ασκήσεις εδάφους


«Ασημένιος» ο Κέκελος
στο παγκόσμιο πρωτάθλημα
ενόργανης γυμναστικής
Την σημαντικότερη διεθνή διάκριση της ως τώρα καριέρας του σημείωσε ο Σταύρος Κέκελος στο παγκόσμιο κύπελλο ενόργανης γυμναστικής του Κότμπους. Ο 20χρονος πρωταθλητής κατέκτησε στη Γερμανική πόλη το ασημένιο μετάλλιο στις ασκήσεις εδάφους, παίρνοντας τη 2η θέση στον τελικό του αγωνίσματος με 14.825 βαθμούς.
Ο Κέκελος είχε προκριθεί ως 7ος με 13,900 βαθμούς, αλλά στον σημερινό (13/3) τελικό βελτίωσε κατά πολύ την εκτέλεσή του και ανέβηκε για πρώτη φορά στο........

βάθρο ενός αγώνα της σειράς του παγκοσμίου κυπέλλου.
«Ήλπιζα να κάνω κάτι καλύτερο από τον προκριματικό της Παρασκευής. Μπήκα αποφασισμένος και τα κατάφερα. Αφιερώνω αυτό το μετάλλιο στον προπονητή μου, Γιώργο Αγγέλου, καθώς και στους δικούς μου ανθρώπους. Είμαι πολύ χαρούμενος που η νέα σεζόν ανοίγει τόσο όμορφα για μένα.
»Επόμενος στόχος μου είναι να προσπαθήσω να μπω στην ομάδα που θα συμμετάσχει στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Αγγλίας», τόνισε μετά την επιτυχία του ο νεαρός πρωταθλητής, ο οποίος μέχρι πρότινος είχε μία και μοναδική συμμετοχή στους τελικούς οργάνων ενός παγκοσμίου κυπέλλου (6ος στο άλμα, στη διοργάνωση της Στουτγκάρδης το 2007).
Αντίθετα, ο Δημήτρης Μαρκούσης, που είχε προκριθεί στον τελικό του εδάφους με τη 2η καλύτερη βαθμολογία, είχε πτώση και δεν ολοκλήρωσε τις ασκήσεις του δύσκολου προγράμματός του. Έτσι, περιορίστηκε στην 8η θέση με 12,500 βαθμούς.
Τη νίκη στο αγώνισμα πήρε ο Γερμανός Μάρσελ Νγκούιεν (15,275 β.), ο οποίος είχε την υψηλότερη βαθμολογία και στον προκριματικό της Παρασκευής, ενώ την τριάδα του βάθρου συμπλήρωσε ο Ολλανδός Τζέφρεϊ Βάμες (14,575 β.).
Εξάλλου, η Βάσω Μιλλούση τερμάτισε 8η στον τελικό των ασύμμετρων ζυγών, όπου δεν κατάφερε να δείξει τον καλύτερο εαυτό της και είχε πτώση, μένοντας στους 11,175 βαθμούς. Ωστόσο, η 26χρονη πρωταθλήτρια θα έχει άλλη μια ευκαιρία για διάκριση, αφού θα είναι παρούσα στον τελικό της δοκού ισορροπίας (Κυριακή 14/03, 15:00 - 18:00 ώρα Ελλάδας), διεκδικώντας με πολλές αξιώσεις ένα μετάλλιο.