Παρασκευή 12 Μαρτίου 2010

Διαβεβαιώσεις Πανάρετου


Με το νέο ακαδημαϊκό έτος
 η ρύθμιση 
των επαγγελματικών δικαιωμάτων
 για τα ΤΕΙ
«Το νέο ακαδημαϊκό έτος θα έχουν ήδη δημοσιευθεί τα Προεδρικά Διατάγματα για τα επαγγελματικά δικαιώματα των αποφοίτων των ΤΕΙ», διαβεβαίωσε ο υφυπουργός παιδείας, Ι.Πανάρετος, τους προέδρους και αντιπροέδρους των ΤΕΙ όλης της χώρας, που συνεδριάζουν στη Λαμία.
Μέχρι το τέλος Μαρτίου θα έχουν ήδη αναρτηθεί όλα τα σχέδια ΠΔ για διαβούλευση.
Ο κ. Πανάρετος σημείωσε ότι τα «Προεδρικά Διατάγματα που έχουν ........
προετοιμαστεί αποτελούν τη βάση» και τόνισε πως «την ερχόμενη βδομάδα θα κληθούν όλοι οι εμπλεκόμενοι σε σύσκεψη, στην οποία θα μετέχουν πανεπιστήμια, ΤΕΙ και κοινωνικοί φορείς, για να συζητήσουμε αυτό το θέμα».
Μετά τις ανακοινώσεις του υφυπουργού, πρόεδροι και αντιπρόεδροι ΤΕΙ προτίθενται να συζητήσουν εκ νέου τη σκληρή στάση, που είχαν αποφασίσει να επιδείξουν.
Ο υφυπουργός επανέλαβε την απόφαση της κυβέρνησης για κατάργηση της βάσης του 10 για την εισαγωγή στα ΑΕΙ και ΤΕΙ, γεγονός το οποίο έδειξε να ικανοποιεί την πλειονότητα των προέδρων των ΤΕΙ.
Απέφυγε ωστόσο, να απαντήσει στις επίμονες ερωτήσεις των προέδρων για την τύχη των τμημάτων, που ιδρύθηκαν λίγο πριν τις εκλογές, τονίζοντας ότι «όλα αυτά είναι ζητήματα που θα εξεταστούν στην αναμόρφωση του εκπαιδευτικού συστήματος, που μελετά το Υπουργείο Παιδείας».
Η σύνοδος των προέδρων και αντιπροέδρων των ΤΕΙ αναμένεται να ολοκληρωθεί το βράδυ.