Παρασκευή 16 Απριλίου 2010

Στο δρόμο για την ανανέωση

Με τη συμμετοχή της Ντ.Μπακογιάννη
το δεύτερο προσυνέδριο της ΝΔ το Σάββατο

Το δεύτερο προσυνέδριο της ΝΔ θα διεξαχθεί το Σάββατο στο Ναύπλιο, το οποίο θα ξεκινήσει με ομιλία του προέδρου του κόμματος Αντώνη Σαμαρά. Το προσυνέδριο αυτό είναι αφιερωμένο σε τρία θέματα: την ανταγωνιστικότητα, την ανάπτυξη και την απασχόληση.
Κατά πληροφορίες, το «παρών» θα δώσει η Ντόρα Μπακογιάννη, η οποία και θα μιλήσει στο προσυνέδριο. Ερωτηθείς σχετικά ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Πάνος Παναγιωτόπουλος δήλωσε ότι δεν έχει καμία ενημέρωσει για το τι θα ......
πράξει η βουλευτής. Ωστόσο, πρόσθεσε: «Νομίζω πως είναι αυτονόητο ότι όλα τα στελέχη της ΝΔ λαμβάνουν μέρος σε αυτές τις διαδικασίες. Η κ. Μπακογιάννη είναι ένα κορυφαίο στέλεχος και ως εκ τούτου νομίζω ότι η απάντηση είναι δεδομένη».
Επίσης, ο κ. Παναγιωτόπουλος διέψευσε, ερωτηθείς σχετικά, τα περί συνάντησης του Αντώνη Σαμαρά με τον Γιώργο Καρατζαφέρη, παρουσία του Δημήτρη Αβραμόπουλου. «Το διαψεύδω κατηγορηματικά. Τέτοια συνάντηση, όπως την εννοεί ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, δεν υπήρξε» είπε.
Για τα περί συνεργασίας των δύο κομμάτων στις επικείμενες εκλογές για την Αυτοδιοίκηση απάντησε πως η ΝΔ, σύμφωνα με δική του δήλωση, είπε πως από τη στιγμή που στις αυτοδιοικητικές εκλογές τον πρώτο λόγο έχουν οι τοπικές κοινωνίες δεν έχει νόημα τέτοιου είδους συζήτηση.
« Τέτοια συνάντηση, όπως την εννοεί ο κ. Καρατζαφέρης, συνάντηση δηλαδή στην οποία να έγινε συζήτηση για το τι θα κάνει ο ένας ή ο άλλος ή να προγραμματίσουν από κοινού κάτι που να αφορά την ΝΔ ή τα υπόλοιπα κόμματα, δεν έχει γίνει. Τώρα αν έχουν συναντηθεί στο διάδρομο της Βουλής, εγώ δεν μπορώ να σας το εγγυηθώ, διότι ειλικρινά δεν παρακολουθώ τα πολιτικά πρόσωπα κατά πόδας. Δεν έχει υπάρξει πάντως καμία τέτοια συνάντηση. Το διαψεύδω κατηγορηματικά» απάντησε σε άλλη παρεμφερή ερώτηση.
Ανέφερε παράλληλα ότι πάγια πολιτική θέση της ΝΔ και του Αντώνη Σαμαρά ότι στις εκλογές για την Αυτοδιοίκηση τον κυρίαρχο ρόλο έχουν οι τοπικές κοινωνίες και πρόσθεσε πως στις επόμενες εβδομάδες και τους επόμενους μήνες η ΝΔ θα εξειδικεύσει, σε επίπεδο υποψηφιοτήτων, τις θέσεις και τις προτάσεις της