Σάββατο 17 Απριλίου 2010

Αβέβαιο το μέλλον στη συνεργασία ΟΠΑΠ και Σούπερ Λιγκ

Εφόσον η βία υποβαθμίζει το προϊόν
Ο ΟΠΑΠ επιμένει στη διακοπή επιδότησης της Σούπερ Λιγκ

Το θέμα της βίας στα γήπεδα και κατ' επέκταση της υποβάθμισης του αθλητικού προϊόντος το οποίο μεταδίδεται τηλεοπτικώς, τέθηκε κατά τη συνάντηση που είχαν ο Πρόεδρος και ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΟΠΑΠ Α.Ε. Χάρης Σταματόπουλος και Ιωάννης Σπανουδάκης αντίστοιχα, με τη διοίκηση τεσσάρων τηλεοπτικών επιχειρήσεων και .....
συγκεκριμένα:
Τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΕΡΤ Γεώργιο Γαμπρίτσο, τον Πρόεδρο και Γενικό Διευθυντή του ΣΚΑΪ Γιάννη Αλαφούζο και Χρήστο Παναγόπουλο, τον Πρόεδρο και Γενικό Διευθυντή της Forthnet Παντελή Τζωρτζάκη και Πάνο Παπαδόπουλο, καθώς και τον Γενικό Διευθυντή του ΑΝΤ1 TV Γεώργιο Λεβέντη.
Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της ΟΠΑΠ, η διοίκηση του οργανισμού κατέστησε σαφές ότι η εταιρεία θα εμμείνει στην απόφαση αναστολής καταβολής των χρημάτων που προβλέπονται από τη σύμβαση με τη Σούπερ Λιγκ, εφόσον δεν διασφαλίζεται ότι θα σταματήσουν τα γήπεδα να γίνονται θέατρο βίαιων γεγονότων.
«Εξ' άλλου απόφαση της ΟΠΑΠ είναι να επαναδιαπραγματευθεί την υπάρχουσα σύμβαση, εφόσον δεν ληφθούν νέα, αυστηρότερα και, κυρίως, εφαρμοζόμενα μέτρα για την πάταξη των επεισοδίων κατά τους αγώνες, θέτοντας ως πρόσθετο όρο σε κάθε συμφωνία τη 'ρήτρα βίας'».
Όπως προστίθεται στην ανακοίνωση: «Οι διοικήσεις των τηλεοπτικών σταθμών κλήθηκαν, μέσα στο πλαίσιο των συμβάσεων που συνάπτουν με τη Σούπερ Λιγκ, τις ομάδες ή τις άλλες αρχές διοργάνωσης αθλητικών πρωταθλημάτων, να συνδράμουν την προσπάθεια της ΟΠΑΠ και της Πολιτείας, ώστε να πάψουν τα φαινόμενα βίας στα ελληνικά γήπεδα.
Αλλωστε, όπως δέχθηκαν όλοι, το 'προϊόν' το οποίο μεταδίδουν υποβαθμίζεται από τέτοιες πράξεις και αυτό έχει άμεσες και έμμεσες οικονομικές συνέπειες για τις τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές επιχειρήσεις.
Όπως συμφωνήθηκε η συνεργασία σε τέτοια ζητήματα, η οποία εγκαινιάστηκε μεταξύ ΟΠΑΠ και τηλεοπτικών επιχειρήσεων θα συνεχιστεί».