Παρασκευή 16 Απριλίου 2010

ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΦΟΙΝΙΚΩΝ
 ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΛΣΥΛΛΙΩΝ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ


Η γεωπονική υπηρεσία σε εκτέλεση του προϋπολογισμού του έτους 2010 έχει προγραμματίσει εργασίες ύψους 25.000 € για την καταπολέμηση του κόκκινου σκαθαριού που προσβάλει τους φοίνικες. Οι εργασίες θα ξεκινήσουν εντός του μηνός Απριλίου, όταν θα διαμορφωθούν οι κατάλληλες συνθήκες θερμοκρασίας. Η καταπολέμηση θα γίνει με χρήση βιολογικών μέσων και θα εφαρμοστεί στους φοίνικες που βρίσκονται σε ....
χώρους ιδιοκτησίας του δήμου.
Επίσης όπως κάθε χρόνο για την προστασία των αλσυλλίων του Δήμου Χαλκιδέων από τις πυρκαγιές της θερινής περιόδου, έχει προβλεφθεί πίστωση 100.000 € για την εκτέλεση των απαραιτήτων εργασιών που βρίσκονται ήδη στο στάδιο της δημοπράτησης και θα ξεκινήσει η εκτέλεση τους το πρώτο δεκαήμερο του Μαΐου.
Τέλος σας υπενθυμίζουμε, ότι κατά την διάρκεια της χειμερινής περιόδου έχει εκτελεστεί πρόγραμμα κλάδευσης υψηλών και επικινδύνων δέντρων σε δρόμους, κοινόχρηστους χώρους και πλατείες της πόλης. Συνολικά έχουν κλαδευτεί 140 δέντρα με χρήση μεγάλου καλαθοφόρου γερανού.
Έχουν επίσης εκτελεστεί και συνεχίζουν να εκτελούνται συμπληρωματικές φυτεύσεις σε υπάρχοντες χώρους πρασίνου για την συμπλήρωση ή αντικατάσταση κατεστραμμένων φυτών. Συνολικά προβλέπεται να έχουν φυτευτεί 250 δέντρα, 1050 θάμνοι, 230 αναρριχώμενα και 3000 ανθόφυτα.