Παρασκευή 16 Απριλίου 2010

ΠΑΜΕ

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ
 ΕΥΒΟΙΑΣ
 
Όχι στο «νέο σύστημα πρόσληψης» των εκπαιδευτικών
Καμιά απόλυση εκπαιδευτικού
Να μ ην περάσει η αυτοαξιολόγηση
Όχι στα 30αρια τμήματα
Όχι στο «νέο σχολείο» της αγοράς και της ημιμάθειας
Όχι άλλη ανοχή, όχι άλλες θυσίες για τα κέρδη και την ευημερία της πλουτοκρατίας
Συνάδελφε-συναδέλφισσα
Έχεις νιώσει ήδη το πετσί σου την κρίση! Ο μισθός μειώθηκε και με το .....
φορολογικό θα μειωθεί παραπέρα, θα γίνεις πιο φτωχός!
Η ιδεολογική τρομοκρατία της ανόδου των spread δε σε αφορά! Η κυβέρνηση έχει ήδη έτοιμα νέα αντιλαϊκά πακέτα μέτρων τα οποία θα φέρει ανεξάρτητα από την εξέλιξη των spread.
Πες όχι στην επιχείρηση λοβοτομής και παραπλάνησης από τα ΜΜΕ. Θέλουν να κρύψουν ότι η πλουτοκρατία βγαίνει αλώβητη από την κρίση. Μέσα στο 2009 είχε 14 δις ευρώ κέρδη!
Παρ’ το απόφαση: Είτε με ψηλά είτε με χαμηλά σπρεντ, κυβέρνηση και πλουτοκρατία με τη στήριξη της ΝΔ και του ΛΑ.Ο.Σ. τσακίζουν τη ζωή και τα δικαιώματα του λαού!
Η κυβέρνηση με νομοσχέδια «κατά ριπάς» κάνει νόμο του κράτους κάθε απαίτηση και επιθυμία του κεφαλαίου, θεσπίζει νέα προνόμια και παροχές για το μεγάλο κεφάλαιο, αφαιρεί κάθε εργατικό δικαίωμα, κάθε κατάκτηση.
Με την παρουσίαση του πρόσφατου νομοσχέδιου για την «αναβάθμιση του ρόλου του εκπαιδευτικού», δηλαδή το νέο σύστημα πρόσληψης των εκπαιδευτικών, αποσυνδέεται πλήρως το πτυχίο από το επάγγελμα, το πτυχίο ως μοναδική προϋπόθεση διορισμού. Για να προσληφθεί κάποιος ως εκπαιδευτικός απαιτείται: πτυχίο, πιστοποιητικό παιδαγωγικής κατάρτισης, ΑΣΕΠ, δυο χρόνια δόκιμος, αξιολόγηση. Αμέσως μετά θα ακολουθεί, αυτοαξιολόγηση της σχολικής μονάδας και του εκπαιδευτικού, προσλήψεις στο επίπεδο της σχολικής μονάδας στα πλαίσια του «Καλλικράτη», υπολογισμός των κενών με 30αρια τμήματα, δηλαδή κατάργηση της οργανικότητας της θέσης και ως εκ τούτου άρση της μονιμότητας. Οι εξελίξεις αυτές θα οδηγήσουν σε γενίκευση των ελαστικών σχέσεων εργασίας και σε απολύσεις εκπαιδευτικών, αρχής γεννομένης από την Τεχ.Επαγ.Εκπαίδευση!
Οι εξελίξεις αυτές εντάσσονται:
στις κατευθύνσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης για «πιο ανταγωνιστικά συστήματα πρόσληψης στο χώρο των εκπαιδευτικών», στις επιταγές του ΟΟΣΑ και του ΔΝΤ για 230.000 απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων.
είναι στο ίδιο μήκος κύματος με τις 200.000 απολύσεις εκπαιδευτικών που έγιναν τα δυο προηγούμενα χρόνια σε Ιταλία, Ισπανία, Πορτογαλία.
Απέναντι σ’ αυτές τις εξελίξεις ο κυβερνητικός εργοδοτικός συνδικαλισμός ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ-ΔΟΕ-ΟΛΜΕ-ΟΙΕΛΕ κάνει πλάτες.
Να ξεμπερδεύουμε με τις συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες. Έχουν ρίξει στο τέλμα και την αναξιοπιστία το συνδικαλιστικό κίνημα. Είναι μέρος του προβλήματος!
Ουσιαστικά, σε μια περίοδο που κορυφώνεται η επίθεση στα λαϊκά στρώματα, αρνούνται την κλιμάκωση της πάλης!
ΟΥΤΕ ΛΕΠΤΟ ΧΑΜΕΝΟ! Οργανώνουμε την πάλη από τα κάτω.

Κάθε σχολείο να γίνει μετερίζι του αγώνα! Απειθαρχούμε στην πράξη!
 Συνάδελφοι!
Είναι ώρα προσωπικής ευθύνης για τον καθένα και την καθεμιά, για όλους μας. Αν τώρα δεν αποφασίσουμε να ορθώσουμε το ανάστημά μας στον πόλεμο που μας έχουν κηρύξει θα βρεθούμε χειροπόδαρα δεμένοι και με την πλάτη στον τοίχο για πολλά, πολλά χρόνια. Τέτοιο δικαίωμα δεν έχουμε. Έχουμε χρέος στους εαυτούς μας, στα παιδιά μας, στους μαθητές μας, στις νεότερες γενιές να αντιδράσουμε.
Η Πανελλαδική Γραμματεία Εκπαιδευτικών του ΠΑΜΕ καλεί τα ΔΣ, τις ΓΣ, κάθε τίμιο συνδικαλιστή, κάθε εργαζόμενο και εργαζόμενη να δώσουν με πείσμα, μαχητικά, με αποφασιστικότητα τη μάχη της 48ωρης απεργίας στις 21 και 22 Απρίλη, απαντώντας σε εργοδότες, κυβέρνηση και συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες.
Σε κάθε περίπτωση στις 21-22 Απρίλη απεργούμε!
ΚΑΜΙΑ ΘΥΣΙΑ–ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ Η ΠΛΟΥΤΟΚΡΑΤΙΑ!
Είμαστε οι πολλοί. Έχουμε τη δύναμη. Είναι ώρα να πάρουμε τις αποφάσεις μας. Ή αυτοί ή εμείς. Να πτωχεύσει η πλουτοκρατία, όχι ο λαός.