Σάββατο 17 Απριλίου 2010

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ-ΠΑΜΕ

Δηλώσεις του κ. Προέδρου της ΓΣΕΕ για το Ασφαλιστικό
και Του δελτίου της ΓΣΕΕ για τον Ολι Ρεν

Καμιά εμπιστοσύνη στους λεονταρισμούς των δηλώσεων του Γιαν. Παναγόπουλου για το ασφαλιστικό. Εδώ και πολλές μέρες η ηγεσία της ΓΣΕΕ αρνείται κατηγορηματικά την πρόταση των ταξικών δυνάμεων για προκήρυξη απεργίας με αιχμή το επικείμενο αντιασφαλιστικό τερατούργημα. Ισχυρίζονται ότι υπάρχουν «ασάφειες» καλλιεργώντας τον.....
 εφησυχασμό και την επανάπαυση στους εργαζόμενους όταν εδώ και μήνες έχει βουήξει ο τόπος για την άνευ προηγουμένου σαρωτική κατεδάφιση των ασφαλιστικών κατακτήσεων. Εχουν τεράστιες ευθύνες για την έκταση και την οξύτητα της αντεργατικής επίθεσης αφού έχουν βάλει πλάτη σε ότι έχει ισοπεδώσει τη ζωή των εργατικών οικογενειών.
Μπροστά στην αντιλαϊκή καταιγίδα προσπαθεί να σώσει την υπόληψή της αφού μεγάλη μερίδα των εργαζομένων έχει καταλάβει ότι είναι ταγμένοι ολόψυχα στην υπηρεσία του κεφαλαίου. Επίσης, χθές μέσα από Δελτίο της η ΓΣΕΕ «ύψωσε» τους «αντινεοφιλελεύθερους» τόνους για τις δηλώσεις Ολι Ρεν «για μείωση μισθών στον ιδιωτικό τομέα».
Η υποκρισία και ο αποπροσανατολισμός σε όλο το μεγαλείο του.
Στο απυρόβλητο για άλλη μια φορά η κυβέρνηση. Αθικτη για άλλη μια φορά η στρατηγική των μονοπωλίων. Λάδι για πολλοστή φορά η προώθηση της «ανταγωνιστικότητας» τουτέστιν έκρηξη υπερκερδών της πλουτοκρατίας μιας και για την πλειοψηφία της ΓΣΕΕ αποτελεί τη σημαία που πορεύεται.
Είναι ντροπή να μιλάνε αυτοί που υπέγραψαν αυξήσεις 0,77 λεπτών.