Παρασκευή 16 Απριλίου 2010

Ο Παπακώστας μίλησε και για τα μελλοντικά σχέδιά του στη Λάρισα

«Για τον κόσμο και τη συνείδησή μας
απέναντι στον Λεβαδειακό» είπε ο Παπακώστας

Για την επισημοποίηση της επέκτασης της συνεργασίας με την ΑΕΛ για τα επόμενα δύο χρόνια, τους μελλοντικούς στόχους της Λάρισας μίλησε ο Γιάννης Παπακώστας στην καθιερωμένη εβδομαδιαία συνέντευξη Τύπου.
Αρχικά, ευχαρίστησε διοίκηση, συνεργάτες και - κυρίως - ποδοσφαιριστές για το επιτυχημένο φινάλε της φετινής σεζόν, μίλησε για την τιμητική πρόταση που δέχτηκε από τον Κώστα Πηλαδάκη και τον ρόλο που έπαιξε στην απόφασή του η παρουσία του προέδρου, όπως επίσης μίλησε και για τον στόχο δημιουργίας μιας ανταγωνιστικής ομάδας «που θα απαρτίζεται από ανθρώπους με κίνητρο και φιλοδοξίες και που θα παίζει ποδόσφαιρο αντάξιο της....
 ΑΕΛ και τους κόσμου της».
Ερωτηθείς για την σεναριολογία γύρω από την αναμέτρηση της Κυριακής με τον Λεβαδειακό στο Αλκαζάρ ξεκαθάρισε, λέγοντας απόλυτα πως «στόχος της ΑΕΛ σε κάθε παιχνίδι είναι να κερδίζει κι αυτό δεν αλλάζει. Παίζουμε για την ιστορία μας, τον κόσμο μας και τη συνείδησή μας».
Ο Παπακώστας αναφέρθηκε στην ανανέωσης της συνεργασίας του με την ΑΕΛ: «Φυσικά και με τιμά το γεγονός της πρότασης του κου Πηλαδάκη. Είναι ένας άνθρωπος τον οποίο γνώρισα πρόσφατα, αλλά εκτιμώ πάρα πολύ. Η συνεργασία μας είναι άριστη και φυσικά από τη στιγμή που η διάθεση των δύο πλευρών ήταν να συνεχιστεί η συνεργασία, προχωράμε μαζί για τα δύο επόμενα χρόνια, για τη δημιουργία μιας ομάδας όπως την ονειρεύονται όλοι».
Για τους στόχους της επόμενης σεζόν είπε: «Πλέον θα ξεκινήσουν οι συζητήσεις για τον σχεδιασμό. Πρέπει να πετύχουμε στον σχεδιασμό και είμαστε σίγουρος 100% ότι θα το κάνουμε. Οι επιλογές θα είναι εύστοχες και οι στόχοι υψηλοί. Μιλάμε για μια ομάδα ανταγωνιστική, για μια ομάδα που θα απαρτίζεται από ανθρώπους με κίνητρο και φιλοδοξίες.
»Αρα πρέπει να πετύχουμε στις επιλογές μας που αφορούν και σε εκείνους που θα μείνουν και σε όσους έρθουν στην ομάδα. Στο μυαλό μας, όμως, - και το δικό μου και του προέδρου - είναι μια ομάδα που θα είναι ανταγωνιστική, θα έχει τον πήχη ψηλά και θα παίζει ποδόσφαιρο μεγάλων απαιτήσεων, που αρμόζει στο μέγεθος της ΑΕΛ, αλλά και στον κόσμο της και - πάνω απ’ όλα - θα είναι μια ομάδα την οποία θα σέβονται όλοι μέσα στον αγωνιστικό χώρο».
Για τον αγώνα με τον Πανιώνιο, τόνισε: «Ναι μεν ο αντίπαλος δεν ήταν αυτός που περιμέναμε, αλλά από την άλλη η δική μας ομάδα ήταν πολύ δυνατή, πολύ σοβαρή, έπαιξε στρωτό και καλό ποδόσφαιρο, συνέχισε τις καλές εμφανίσεις της και όλοι οι ποδοσφαιριστές, και αυτοί που θεωρούνται βασικοί τις τελευταίες αγωνιστικές και αυτοί που κλήθηκαν να αντικαταστήσουν κάποιους, έδειξαν ότι είχαν αντιληφθεί την κατάσταση κι έδωσαν ένα οριστικό τέλος και με το αποτέλεσμα και με την εμφάνισή τους. Αξίζουν συγχαρητήρια οι ποδοσφαιριστές. Πιστεύω ότι κερδίσαμε τις εντυπώσεις τις τελευταίες αγωνιστικές όχι μόνο με τα αποτελέσματα, αλλά και με τις εμφανίσεις μας».
Τέλος για το ματς με τον Λεβαδειακό που παίζει την σωτηρία του, επεσήμανε: «Είναι ένας αγώνας στον οποίο πρέπει να σεβαστούμε την ιστορία μας και τα ονόματά μας. Όμως, δεν υπάρχει λόγος να κάνω ιδιαίτερη αναφορά. Είναι κι αυτός ένας αγώνας όπως οι προηγούμενοι, απλά σε εκείνους είχαμε αν αντιμετωπίσουμε την πίεση εξαιτίας της σοβαρότητας της κατάστασης στην οποία βρισκόταν η ομάδα και την απαίτηση να δώσουμε το 100%. Φυσικά, αυτό είναι και το ζητούμενο για εμάς και κόντρα στον Λεβαδειακό.
»Έχουμε κάποια προβλήματα τραυματισμών όσον αφορά στους Βελάσκο, Βιέρα και Μπλάζεκ, έχουμε ζητήματα με τις κάρτες κάποιων ποδοσφαιριστών, που είναι φορτωμένοι και δεν θέλουμε σε καμία περίπτωση να ξεκινήσουμε τη νέα χρονιά και να στερηθούμε ορισμένους εξ αυτών στις πρώτες αγωνιστικές κι αυτό είναι κάτι που θα προσεχθεί ιδιαίτερα. Δεν σημαίνει, βέβαια, ότι δεν θα χρησιμοποιηθούν, απλά πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί όλοι μας. Μας ενδιαφέρει να ευχαριστήσουμε τον κόσμο, να παίξουμε για το συμφέρον μας και για τη συνείδησή μας».