Τετάρτη 9 Ιουνίου 2010

ΠΕΡΛΕΠΕ ΚΑΤΕΡΙΝΑ

Χρηματοδότηση έργων στο Δήμο Κονιστρών,
 ζητά η κυρία Περλεπέ


Η βουλευτής Εύβοιας του ΠΑΣΟΚ κυρία Κατερίνα Περλεπέ-Σηφουνάκη, με αναφορά της προς τους Υπουργούς Οικονομίας και Εσωτερικών ζητά να χρηματοδοτηθούν έργα στο πυρόπληκτο Δήμο Κονιστρών, ώστε να αντιμετωπισθούν καταστροφές από κατολισθήσεις, πυρκαγιά και πλημμύρες που συνέβησαν τα τελευταία 6 χρόνια.
Τα άμεσης προτεραιότητας έργα αποκατάστασης αναφέρονται σε σχετικό υπόμνημα του Δημάρχου Κονιστρών στο......
 οποίο επισημαίνεται ότι, μολονότι η Ν.Α. Εύβοιας έχει κάνει σχετικές προτάσεις, δεν έχει δοθεί από τα αρμόδια Υπουργεία η απαραίτητη χρηματοδότηση.
Ειδικότερα, το έργο: οδός Κρεμαστός-Διασταύρωση Αγ. Γεωργίου, Ωρολόγι, προϋπολογισμού 600.000 ευρώ είναι ώριμο προς δημοπράτηση, βρίσκεται εντός της πυρόπληκτης περιοχής και εκκρεμεί η χρηματοδότησή του.
Ομοίως, ώριμο προς δημοπράτηση είναι και το τουριστικό περίπτερο Μονοδρίου προϋπολογισμού 44.000 ευρώ, το οποίο έχει καταστραφεί από την πυρκαγιά του 2007, αλλά λόγω ελλείψεως πιστώσεων δεν έχει ακόμη επανακατασκευασθεί.
Από τις θεομηνίες που προαναφέρθηκαν, ο Δήμος Κονιστρών έχει κηρυχθεί τρείς φορές σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, όμως τα έργα αποκατάστασης δεν έγιναν.
Επίσης, έχουν γκρεμισθεί οι γέφυρες που οδηγούν σε 4 οικισμούς και εν όψει του επερχόμενου χειμώνα, δεν έχει ληφθεί καμία μέριμνα, τουλάχιστον για την αποκατάσταση της συγκοινωνίας.
Πρόκειται κατά συνέπεια για έργα που πρέπει να υλοποιηθούν άμεσα και γι’ αυτό, η εξασφάλιση της χρηματοδότησης είναι επιτακτική αναγκαιότητα.