Παρασκευή 11 Ιουνίου 2010

ΣΥΡΙΖΑ

Συνεχίζεται η κόντρα μεταξύ
 του Αλέξη Τσίπρα και των Ανανεωτικών


Νέες αιχμές εναντίον των τεσσάρων βουλευτών που ανεξαρτητοποιήθηκαν από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ άφησε ο πρόεδρος του ΣΥΝ Αλέξης Τσίπρας. Η απάντηση της Ανανεωτικής Πτέρυγας ήρθε λίγες ώρες αργότερα και χαρακτηρίζει την αποχώρηση επιβεβλημένη, αναγκαία και «σύμφωνη με τη....
 βούληση των ψηφοφόρων».
Μιλώντας το πρωί στην ΝΕΤ, ο κ. Τσίπρας χαρακτήρισε αρνητική, απροσδόκητη και βεβιασμένη την ανεξαρτητοποίηση των τεσσάρων ανανεωτικών βουλευτών, κάνοντας μάλιστα λόγο για «άλμα στο κενό». «Είναι μια βεβιασμένη κίνηση και στο κενό» είχε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ.
Παράλληλα, ο κ. Τσίπρας επανήλθε σε όσα είχε υποστηρίξει και προηγούμενα περί αλλοίωσης της λαϊκής εντολής. «Δεν μπορώ να ερμηνεύσω τις κινήσεις των τεσσάρων, οι οποίες αλλοιώνουν την ισορροπία στο Κοινοβούλιο, την οποία ψήφισε ο λαός. Βρισκόμαστε εκεί επειδή μας ψήφισαν ως ΣΥΡΙΖΑ οι πολίτες σε όλη την Ελλάδα» υποστήριξε ο Αλέξης Τσίπρας.
Το απόγευμα, η Ανανεωτική Πτέρυγα εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία, αφού εξηγεί εκ νέου τους λόγους της ανεξαρτητοποίησης των τεσσάρων βουλευτών, απαντά με αιχμηρό τρόπο στον κ. Τσίπρα, σημειώνοντας ότι η κίνηση είναι «σύμφωνη με τη βούληση των ψηφοφόρων, που έστειλαν στη Βουλή τους βουλευτές τους για να προβάλλουν και να υπηρετούν τις ανανεωτικές αριστερές ιδέες και όχι τον αριστερισμό».

Παράλληλα, η Ανανεωτική Πτέρυγα χαρακτηρίζει την κίνηση των τεσσάρων ως «αναγκαία πράξη ευθύνης», «επιβεβλημένη», ενώ σημειώνει ότι «εκφράζει τις προσδοκίες πολλών προοδευτικών πολιτών».
Σημειώνεται ότι το Σάββατο συνεδριάζει η Κεντρική Πολιτική Επιτροπή του ΣΥΝ με θέμα την εκλογή γραμματέα της ΚΠΕ και της Πολιτικής Γραμματείας, αλλά και για να αποτιμήσει το πρόσφατο επεισοδιακό συνέδριο. Οι εργασίες θα ξεκινήσουν στις 10:00 π.μ. με εισήγηση του Αλ.Τσίπρα.
Όλη η ανακοίνωση των Ανανεωτικών
«Η ανεξαρτητοποίηση των τεσσάρων ανανεωτικών βουλευτών μας Φώτη Κουβέλη, Θανάση Λεβέντη, Νίκου Τσούκαλη και Γρηγόρη Ψαριανού από τον ΣΥΡΙΖΑ σηματοδοτεί την έναρξη της πορείας ανασυγκρότησης της ανανεωτικής αριστεράς. Η κίνηση αυτή εκφράζει τις προσδοκίες πολλών προοδευτικών πολιτών που ζητούν μια σύγχρονη, αριστερή, οικολογική πολιτική και υπεύθυνες απαντήσεις απέναντι στην κυβερνητική πολιτική για την αντιμετώπιση της οικονομικής και πολιτικής κρίσης της χώρας. Για να στηριχθούν αποτελεσματικά, με ενωτικούς δημοκρατικούς αγώνες, τα συμφέροντα των εργαζομένων, των ανέργων και των συνταξιούχων, μακριά από τους αριστερισμούς και τον αντιευρωπαϊσμό.
»Η ανεξαρτητοποίηση των βουλευτών της Ανανεωτικής Αριστεράς από το ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί αναγκαία πράξη ευθύνης, σύμφωνη με τη βούληση των ψηφοφόρων, που έστειλαν στη Βουλή τους βουλευτές τους για να προβάλλουν και να υπηρετούν τις ανανεωτικές αριστερές ιδέες και όχι τον αριστερισμό. Η επιλογή αυτή ήταν επιβεβλημένη ύστερα από τις αποφάσεις του Συνεδρίου του ΣΥΝ, στο οποίο η ηγεσία του επιβεβαίωσε τη διάχυση στο ΣΥΡΙΖΑ και επιπλέον απαίτησε να σιωπήσουμε.
»Ο ευρύς κόσμος της ανανεωτικής αριστεράς δεν κοιτά προς τα πίσω, προτάσσει τις επείγουσες πολιτικές ανάγκες της κοινωνίας και της χώρας και κινητοποιείται παντού για την ανασυγκρότηση του αριστερού ανανεωτικού χώρου.»