Παρασκευή 11 Ιουνίου 2010

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ - Σάββατο 5 Μάη 2001

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΙ ΕΚΑΝΕ ΩΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΟ 2001
ΦΥΣΙΚΑ ΞΕΡΕΤΕ ΤΙ ΚΑΝΕΙ ΣΗΜΕΡΑ
ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΕΙ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ
 ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΑΦΕΝΤΙΚΩΝ ΤΗΣ ΣΕΛΜΑΝ,
Ο κ. ΝΙΚΟΣ ΦΑΡΜΑΚΗΣ
ΛΑΡΙΣΑ

Κρύφτηκε ο Φαρμάκης...
Αγωνιστική εργατική συγκέντρωση χτες στη Λάρισα, την ώρα που ο Ν. Φαρμάκης έκανε «σεμινάρια» στους βιομηχάνους

«Η εργατιά παλεύει και θα νικήσει» ήταν το μήνυμα που έστειλαν χτες εργάτες, άνεργοι και συνταξιούχοι της Λάρισας σ' έναν από τους «πρωτομάστορες» των αντιασφαλιστικών μέτρων κι άλλων αντεργατικών επιλογών της κυβέρνησης, τον .....
υπουργό Κοινωνικών Ασφαλίσεων Νίκο Φαρμάκη. Ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του Εργατικού Κέντρου Λάρισας έδωσαν μαχητικό «παρών» στην αγωνιστική συγκέντρωση που έγινε έξω από το ξενοδοχείο «Διβάνι Παλλάς», όπου εκείνη την ώρα ο Νίκος Φαρμάκης έδινε «μαθήματα» στην εργοδοσία για τους τρόπους εφαρμογής του αντεργατικού νόμου 2874 που καταργεί το 8ωρο και ανατρέπει πλήρως τις εργασιακές σχέσεις σε ημερίδα του Συνδέσμου Θεσσαλικών Βιομηχανιών.
Οι διαδηλωτές, ξεκινώντας από το Εργατικό Κέντρο Λάρισας, πραγματοποίησαν πορεία στους δρόμους της Λάρισας που κατέληξε στο ξενοδοχείο και απευθυνόμενοι στον υφυπουργό Κοινωνικών Ασφαλίσεων βροντοφώναζαν συνθήματα όπως: «Τους βιομηχάνους στηρίζεις με μεράκι και την εργατιά ποτίζεις με φαρμάκι» και «Παρέα με το ΣΕΒ και τους πλουτοκράτες μέτρα φτιάχνετε ενάντια στους εργάτες».
Ο Νίκος Φαρμάκης, ενημερωμένος για την αγωνιστική κινητοποίηση και την ώρα που θα ξεκινούσε, είχε φροντίσει να «ταμπουρωθεί» από το μεσημέρι σε δωμάτιο του ξενοδοχείο, φοβούμενος ν' αντιμετωπίσει τους αγωνιστές εργάτες που καταδίκαζαν την κυβερνητική επιχείρηση κατεδάφισης της Κοινωνικής Ασφάλισης και της πλήρους ανατροπής των εργασιακών σχέσεων. Γνωρίζει πολύ καλά, άλλωστε, ότι η εργατική τάξη της Λάρισας, απ' όπου και κατάγεται, δε «μασάει» ούτε τα περί «κοινωνικού διαλόγου», ούτε διάφορα άλλα «τερτίπια» που επιστρατεύει η κυβέρνηση για να περάσει τ' αντιλαϊκά μέτρα της, αλλά ακολουθεί το δρόμο της ταξικής και ανυποχώρητης πάλης.