Σάββατο 12 Ιουνίου 2010

Ισοπαλία χωρίς γκολ για Γαλλία και Ουρουγουάη

Όλα στο μηδέν

Η Γαλλία δεν ξέφυγε από τις μέτριες εμφανίσεις της και έμεινε στο 0-0 με την Ουρουγουάη στον Α' όμιλο του Μουντιάλ. Το θέαμα ήταν μετριότατο με τον Ντομενέκ να εμμένει στις επιλογές των φιλικών, για τις οποίες έχει επικριθεί.
Μετά το 1-1 του Μεξικού με τη Νότια Αφρική (στο έτερο ματς του Α' ομίλου της διοργάνωσης) όλες οι ομάδες ισοβαθμούν με έναν βαθμό, ύστερα από την πρώτη αγωνιστική
Ο γάλλος ομοσπονδιακός προτίμησε να ξεκινήσει τον......
 Αμπού Ντιαμπί, αντί του Φλοράν Μαλουντά, ενώ, όπως αναμενόταν, ο Νικολά Ανελκά προτιμήθηκε έναντι του Τιερί Ανρί που μαζί με τον Τζιμπρίλ Σισέ έμεινε στον πάγκο.
Στον αντίποδα, στη βασική ενδεκάδα βρέθηκε ο Νάτσο Γκονζάλεζ του Λεβαδειακού, ενώ στον πάγκο έμεινε ο πρώην παίκτης του Αρη, Σεμπαστιάν Αμπρέου.
Το ματς ήταν ισορροπημένο, με τους «τρικολόρ» να έχουν την πρωτοβουλία των κινήσεων, αλλά... μοιραίο τον Σίντνεϊ Γκοβού που στο 7ο λεπτό έχασε μεγάλη ευκαιρία να ανοίξει το σκορ έπειτα από ωραίο συνδυασμό με τον Φρανκ Ριμπερί.
Ανελκά και Γκουρκούφ απείλησαν με τη σειρά τους, αφήνοντας τον Ντομενέκ να... χτυπιέται στον πάγκο, την ώρα που η Ουρουγουάη προσπαθούσε να εκμεταλλευτεί τις αντεπιθέσεις, με πρωτοστάτη τον Ντιέγκο Φορλάν.
Ο ρυθμός του αγώνα παρέμεινε ο ίδιος και στην επανάληψη, με τις δύο ομάδες να μοιάζουν φοβισμένες να ανοιχτούν πολύ. Αν και οι Πετεινοί είχαν τη σχετική υπεροχή, ήταν η ομάδα του Οσκαρ Ταμπάρεθ αυτή που είχε τη μεγαλύτερη ευκαιρία να κάνει το 1-0, με τον Φορλάν να βλέπει το σουτ του στο 73ο λεπτό να περνά μόλις άουτ.
Ανρί και Μαλουντά πέρασαν στη θέση των Ανελκά και Γκουρκούφ, ενώ ο Ταμπάρεθ έριξε στη μάχη και τον πρώην... δικό μας Αμπρέου στη θέση του Σουάρεζ, χωρίς, όμως, οι αλλαγές να ανατρέψουν το σκηνικό.
Το έργο της Ουρουγουάης έγινε πιο δύσκολο με την αποβολή του Λοντέιρο στο 82ο λεπτό για σκληρό μαρκάρισμα στον Σανιά, καθώς η Σελέστε αναγκάστηκε να υποχωρήσει.
Η Γαλλία παρά την αριθμητική της υπεροχή που της έδωσε έξτρα ώθηση τα τελευταία λεπτά, συνέχισε την παράδοση που τη θέλει να μην σκοράρει στην πρεμιέρα της στη διοργάνωση - ο τελευταίος που το κατάφερε ήταν ο Ζαν-Πιέρ Παπέν στο 1-0 επί του Καναδά το 1986 - και το 0-0 διατηρήθηκε μέχρι τέλους, διατηρώντας την πλήρη ισορροπία στον 1ο όμιλο.
MVP ο Φορλάν
Ο Ντιέγκο Φορλάν αναδείχθηκε πολυτιμότερος παίκτης στην αναμέτρηση Ουρουγουάη-Γαλλία (0-0) για τον 1ο όμιλο του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Ο στράικερ της Ατλέτικο Μαδρίτης ήταν σίγουρα ο πιο επικίνδυνος επιθετικός των Λατινοαμερικάνων, ενώ έχασε και τη (μοναδική) μεγάλη ευκαιρία της ομάδας του στο 73΄.
ΟΥΡΟΥΓΟΥΑΗ (Οσκαρ Ταμπάρες): Μουσλέρα, Λουγκάνο, Γκοντίν, Βικτορίνο, Μάξι Περέιρα, Πέρες (87΄ Εγκουρέν), Αρεβάλο, Νάτσο Γκονζάλες (63΄ Λοδέιρο), Αλβάρο Περέιρα, Σουάρες (74΄ Αμπρέου), Φορλάν
ΓΑΛΛΙΑ (Ραϊμόν Ντομενέκ): Λιορίς, Σανιά, Αμπιντάλ, Γκαλάς, Εβρά (75΄ Μαλουντά), Γκουρκίφ, Τουλαλάν, Ντιαμπί, Γκοβού (83΄ Ζινιάκ), Ανελκά (72΄ Ανρί), Ριμπερί.