Παρασκευή 3 Σεπτεμβρίου 2010

ΕΠΣΕ

Η ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΕΠΣΕ
ΣΤΗΝ ΕΚΔΉΛΩΣΗ ΤΗΣ ΚΛΗΡΩΣΗΣ ΤΩΝ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΩΝ


Αγαπητοί προσκεκλημένοι,
Αγαπητοί παράγοντες των ομάδων μας,
Αγαπητοί δημοσιογράφοι,
Καλησπέρα σας,
Σας καλωσορίζω στη σημερινή μας εκδήλωση, που έχει διπλό σκοπό – είμαστε εδώ σήμερα για την κλήρωση του φετινού πρωταθλήματος αλλά και για να γιορτάσουμε την έναρξη της αθλητικής χρονιάς, κάτι που για την Ένωσή μας....
 αποτελεί κορυφαίο γεγονός.
Θέλω να ευχαριστήσω όσους μας τίμησαν με την παρουσία τους σήμερα ---τον πρόεδρο της Ε.Π.Ο ΠΙΛΑΒΙΟ ΣΟΦΟΚΛΗ- ΤΟΝ Αντιπρεδρο ΕΠΟ ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟ ΑΡΗ ΤΟΥΣ Συμβούλους της ΕΠΟ ΚΑΛΥΒΑ ΓΙΑΝΝΗ ΚΑΙ ΚΟΥΤΡΟΥΜΑΝΟ Δημήτρη ΤΟΝ Πρόεδρο της ΕΠΣ ΑΘΗΝΩΝ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΚΑΙ ΕΠΣ ΔΥΤ. ΑΤΤΙΚΗΣ-ΤΖΑΝΟΠΟΥΛΟ ΜΙΧΑΛΗ ΤΟΝ Νομικο της ΕΠΟ ΚΟΥΡΙΔΗ ΘΕΟΔΩΡΟ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΗ ΞΥΓΚΟΓΙΑΝΝΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥΣ ΧΑΛΚΙΔΑΣ ΚΑΙ ΑΡΤΑΚΗΣ ΖΕΜΠΙΛΗΣ ΚΑΙ ΜΠΡΑΤΣΟΛΗΣ ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΧΑΛΚΙΔΟΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΑΚΗ Δ. ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΕΥΤΗ –Κο ΠΑΓΩΝΗ, ΟΛΕΣ ΤΗΣ ΤΗΣ ΟΜΑΔΕΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΜΑΣ, και να ευχαριστήσω ιδιαίτερα τον μέγα χορηγό της εκδήλωσης την εταιρεία ΤΡΙΣΤΕΛΛΑ και τον Διευθυντή της ΛΑΛΑΝΙΤΗ ΙΩΑΝΝΗ όπως και τους χορηγούς αυτής, την εταιρεία ΚΤΗΜΑΤΟΔΟΜΗ του Κου ΤΑΓΚΑ Δημήτρη το Κτημα του ΔΗΜ. Ανδρούτσου που μας φιλοξένει σ αυτόν τον όμορφο χώρο, το κομμωτήριο MENS KAI ART, Και το ξενοδοχειο <> στην Ερετρεια. Επισης τους χορηγούς της μπαλας πρωταθληματος της εταρειας ADIDDAS foot ball Shop, και το καταστημα <<αθλοκηνιση>>.
Η έναρξη των πρωταθλημάτων κάθε χρόνο σηματοδοτεί άλλον ένα χρόνο άθλησης, δημιουργικότητας αλλά και σημαντικής κοινωνικής προσφοράς. Το ποδόσφαιρο, εκτός από πάθος που όλοι μοιραζόμαστε, αποτελεί προστατευτικό παράγοντα για τους νέους, παρέχοντάς τους μια υγιή δίοδο έκφρασης και κοινωνικοποίησης ενώ ταυτόχρονα τους προφυλάσσει από τους πολλούς κινδύνους που ενέχει η έλλειψη έκφρασης, εκγύμνασης και ενασχόλησης.
Για την πολύτιμη αυτή συμβολή, θέλουμε να της αποδίδουμε τον ανάλογο σεβασμό που της αρμόζει και για αυτό, είθισται, από την ανάληψη των ευθυνών μας ως διοίκηση, να πραγματοποιούμε ετησίως εκδήλωση εορτασμού της έναρξης της αγωνιστικής σεζόν.
Τα τελευταία χρόνια, με απόφαση της διοίκησης της Ένωσης, παράλληλα με τον εορτασμό της έναρξης, τιμούμε και ορισμένα πρόσωπα–παράγοντες του ποδοσφαίρου που έχουν προσφέρει στο Νομό μας.
Η ευγνωμοσύνη μας προς αυτούς τους ανθρώπους που προσέφεραν στο χώρο του Ευβοϊκού ποδοσφαίρου, και έτσι στην υγεία της νεολαίας μας, είναι αναμφισβήτητη και για αυτό δεσμευόμαστε ενώπιων σας ότι θα συνεχίσουμε να τιμούμε τέτοιους ανθρώπους, και σε άλλες εκδηλώσεις, για την πολύτιμη προσφορά.
Αυτοί που έχουν προσφέρει στο ποδόσφαιρο είναι πολλοί και δεν πρέπει να τους λησμονούμε. Ας μας συγχωρέσουν κάποιοι που δεν τους έχει απονεμηθεί βραβείο για το έργο τους αλλά η εκτίμηση δεν φαίνεται μόνο μέσα από πλακέτες - να είναι σίγουροι, αυτοί που συνέβαλαν και συμβάλλουν στο χώρο αυτό, ότι η σημαντικότερη αναγνώριση είναι αυτή των ίδιων των αθλητών.
Ακόμη, με αφορμή την επέτειο των 80 ετών από την ίδρυση της Ένωσης μας πριν από δυο χρονια, θεσπίσαμε και μια καινούργια καινοτομία - να απονέμουμε κύπελλα στους πρωταθλητές, στην ετήσια κοπή την πρωτοχρονιάτικης πίττας, και να βραβεύουμε τους αθλητές μας, οι οποίοι είναι οι πρωταγωνιστές στα γήπεδα.
Στην αρχή μιας ακόμη αγωνιστικής χρονιάς, της ποδοσφαιρικής σεζόν 2010-2011, εμείς οι παράγοντες της Ένωσης θέλουμε να μοιραστούμε μαζί σας ότι είμαστε υπερήφανοι για το αδιάβλητο, το δίκαιο και την ισότητα με την οποία αντιμετωπίζουμε όλα τα σωματεία. Το πιστεύουμε, το πράττουμε και το τονίζουμε απέναντι σε όλους σας. Η φετινή χρονιά θα είναι ακόμη ένα στοίχημα για εμάς στο Δ.Σ. της Ένωσης, γιατί, ειδη ξεκηνισε η εφαρμογή ενός σχεδίου αναδιάρθρωσης των πρωταθλημάτων.
Σε αυτό το στοίχημα, σας θέλουμε όλους συμπαραστάτες για να αλλάξουμε περαιτέρω (όσο μπορούμε, βέβαια) το τοπίο του Ευβοϊκού ποδοσφαίρου. Για να κερδίσουμε αυτό το στοίχημα, πρέπει εμείς οι παράγοντες να ‘βλέπουμε μπροστά’, να κάνουμε κινήσεις με μακροπρόθεσμα οφέλη και να ενδυναμώσουμε τα θεμέλια που έχουμε αρχίσει να χτίζουμε. Πρέπει να είμαστε σταθερά και διαχρονικά παρόντες, με σχεδιασμό ετών και στοχοθέτηση, συλλογικά, για την ανέλιξη του Ευβοϊκού ποδοσφαίρου.
Στοπ στους κομήτες παραγοντες με σκοπό την προσωπική τους προβολή αποκλειστικά και μόνο για να αποχωρήσουν μετά από ένα ή δύο χρόνια, έχοντας ‘προσφέρει’ μονάχα την αποσταθεροποίηση στις ομάδες όπου έδρασαν. Η θωράκιση των ομάδων μας και των παραγόντων που προσφέρουν με συνέπεια στο ποδόσφαιρο – είναι πρώτο μέλημα της Ένωσής μας.
Τώρα, από την Ε.Δ. της Ένωσης, περιμένουμε να αξιοποιήσει στο έπακρον το δυναμικό των Διαιτητών μας, για να επισφραγίσει την προσπάθειά μας για διαφάνεια και αξιοκρατία, τόσο στο τοπικό μας ποδόσφαιρο, όσο και στο Ελληνικό Επαγγελματικό και Ερασιτεχνικο Ποδόσφαιρο.
Ένα ακόμη ζήτημα που θα ήθελα να επισημάνω – άφησα το σημαντικότερο για τελευταίο – είναι η εξασφάλιση της υγείας των ποδοσφαιριστών μας, που οφείλει να αποτελεί προτεραιότητα για όλους μας. Σας καλώ, τα χρήματα που θα διαθέτατε για μια μεταγραφή, ας τα επενδύσετε στην παρουσία γιατρού στο γήπεδο. Τονίζω την αναγκαιότητα της παρουσίας γιατρού σε κάθε ματς, σε κάθε γήπεδο. Όπως έχουμε ξαναπεί, καλύτερα να προλαμβάνουμε καταστάσεις.
O Πρόεδροs της ΕΠΟ, κ. Σοφοκλήs Παλαβιοs, έχει φέρει καινούργια δεδομένα και η πολιτεία πια διατίθεται και συνδράμει οικονομικά τις Ενώσεις. Mε την βοήθεια του ξεκίνησε και η οικονομικη ενισχυση των ομάδων η οποια εχει ηδη ερθει για την Α! ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ. Περιοδου 2008-2009. Αυτό μας χαροποιεί ιδιαίτερα γιατί έτσι και εμείς θα μπορούμε να είμαστε κοντά σας, οικονομικά, στηρίζοντας δομές των πρωταθλημάτων μας.
Θέλω ακόμη να σας ενημερώσω ότι η ιστοσελίδα της Ένωσης, συμβάλλει σημαντικά στην άμεση ενημέρωση και ανατροφοδότηση όσων ενδιαφέρονται για το Ευβοϊκό ποδόσφαιρο και είναι «δια-δικτυωμένοι» ;).
Τελειώνοντας, - δεν θέλω να σας κουράσω αφού μπροστά μας έχουμε και τις απονομές αλλά και τις κληρώσεις των πρωταθλημάτων - θα ευχηθώ σε όλους εσάς τους παράγοντες προ πάντων υγεία, ψυχική δύναμη και διάθεση για την συνέχιση της δράσης σας στο Ευβοϊκό ποδόσφαιρο. Υγεία στα μέλη των διοικήσεών σας, στους αθλητές σας και στους προπονητές σας.
Θέλω και παλι να ευχαριστήσω θερμα όσους μας τίμησαν με την παρουσία τους σήμερα
όλους τους συμβούλους και συνεργάτες της Ένωσης την διευθύντρια και το υπαλληλικό προσωπικό που επενδύουν την ενέργεια και το χρόνο τους στο σημαντικό αυτό έργο,
και να ευχηθώ τόσο εγώ όσο και το Δ.Σ. της ένωσης μας καλή ποδοσφαιρική χρονιά σε όλους.