Τετάρτη 1 Σεπτεμβρίου 2010

ΔΗΜΟΣ ΣΤΥΡΕΩΝ

 Στύρα, 1/9/10
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Πραγματοποιήθηκε εχθές Τρίτη 31 Αυγούστου 2010 σύσκεψη στο Δημαρχείο Καρύστου υπό την Προεδρία της Γενικής Γραμματέα Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας κ. Κατερίνας Διαμαντοπούλου με την παρουσία των Δημάρχων Καρύστου κ. Σ. Πλατυμέση, Στυρέων κ. Σ. Μούτσου και Μαρμαρίου κ. Ν. Μανώλη, Δημοτικών Συμβούλων και Δημοτών.
Στη σύσκεψη συζητήθηκαν αναλυτικά όλα τα προβλήματα που προέκυψαν στο Δήμο Καρύστου από την.......
 πρόσφατη πυρκαγιά στις 21 Αυγούστου 2010.
Η Δήμαρχος Στυρέων τόνισε την ανάγκη άμεσης κήρυξης του Δήμου ως πυρόπληκτου, προκειμένου να υπάρξουν οι αναγκαίες αποζημιώσεις στους πληγέντες κατοίκους και στα έργα υποδομής του Δήμου ( ύδρευση κ.λ.π.) που καταστράφηκαν και την ανάγκη άμεσης κατασκευής των αντιπλημμυρικών έργων στην ευρύτερη περιοχή προκειμένου να αποφευχθούν επικίνδυνες πλημμύρες του χειμώνα.
Η κ. Μούτσου ενημέρωσε την κ. Διαμαντοπούλου για τον τρόπο με τον οποίο είχαν γίνει οι αντίστοιχες ενέργειες και τα έργα στο Δήμο Στυρέων το 2007.
Η κ. Μούτσου πρότεινε επίσης να ενισχυθούν οι ξενοδοχειακές και λοιπές τουριστικές επιχειρήσεις της Καρύστου κατά τους μήνες Σεπτέμβριο και Οκτώβριο με το σύστημα των δελτίων Κοινωνικού Τουρισμού του ΕΟΤ, ώστε κατά το δυνατόν να μειωθούν οι απώλειες στην οικονομική δραστηριότητα των επιχειρήσεων αυτών που δημιουργήθηκαν από την αιφνίδια μαζική αναχώρηση των επισκεπτών της περιοχής.