Παρασκευή 3 Σεπτεμβρίου 2010

ΔΗΜΟΣ ΝΕΑΣ ΑΡΤΑΚΗΣ

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ
ΝΕΑΣ ΑΡΤΑΚΗΣ
ΔΗ.Κ.Ε.Ν.Α.Ημερομηνία: 03/09/2010


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Το δικό μας καθήκον αλλά και ιερή υποχρέωση μας, είναι η διατήρηση και ανάπτυξη της πολιτιστικής μας ταυτότητας και ειδικά σήμερα στις νέες συνθήκες που διαμορφώθηκαν, μεγαλύτερο χρέος μας είναι η διατήρηση της τοπικής μας....
 ταυτότητας. Τα Κυζίκεια, μέσα από την όμορφη και πολύχρονη διαδρομή τους, είναι μια βασική προϋπόθεση γι’ αυτήν την προσπάθεια.

Γι ‘ αυτό πρέπει να παραμείνουν και θα παραμείνουν, ως ο σημαντικός σταθμός του νέου ταξιδιού της πόλης μας, ριζωμένα στις καρδιές μας, να θυμίζουν όχι μόνο πια τις ‘Αλησμόνητες Πατρίδες’ αλλά και την υποχρέωση όλων για κοινή προσπάθεια σε ένα σίγουρο μέλλον της όμορφής πόλης μας μέσα από τον νέο Δήμο μας.
Ο Δήμαρχος
Αναστάσιος Πρατσόλης



Στα πλαίσια των πολιτιστικών εκδηλώσεων Κυζίκεια 2010 πραγματοποιήθηκαν πολλές ποιοτικές εκδηλώσεις. Παρακολουθήσαμε θεατρικές παραστάσεις, μουσικές βραδιές, παραδοσιακούς χορούς.

Από την θεατρική ομάδα της ΔΗ.Κ.Ε.Ν.Α. το έργο «μη σου τύχει» σκηνοθεσία Ευτυχίας Λειβανίου. Από την παιδική θεατρική ομάδα το έργο « η πεντάμορφη και το τέρας ».

Παραδοσιακές χορευτικές βραδιές απ’ το εργαστήρι της ΔΗ.Κ.Ε.Ν.Α. και εκλεκτούς καλεσμένους απ’ όλη την Ελλάδα. Επίσης απ’ το σύλλογο γυναικών ΚΥΖΙΚΟΣ Χορωδιακό φεστιβάλ από τη χορωδία της ΔΗ.Κ.Ε.Ν.Α. του Αγίου Κωνσταντίνου και της Νέας Μηχανιώνας.

Μουσικές βραδιές από τραγουδιστές του τόπου μας. Παραδοσιακό γλέντι από το σύλλογο «Κατατοπιωτών».

Τέλος τα «Κυζίκεια 2010» έκλεισαν με την «Ψαράδικη Βραδιά» και λαϊκό γλέντι με τον Γιάννη Λεμπέση. Προσφέρθηκαν άφθονα ψάρια από τους ψαράδες και κρασί από την ΔΗ.Κ.Ε.Ν.Α.
Πλήθος κόσμου κάθε βράδυ παρακολούθησε και χειροκρότησε τις εκδηλώσεις, που οι περισσότερες ήταν αποτέλεσμα δουλειάς όλων των πολιτιστικών τμημάτων της ΔΗ.Κ.Ε.Ν.Α.

Ο πρόεδρος το ΔΣ
Δρόσος Τσόπελος