Τετάρτη 1 Σεπτεμβρίου 2010

ΔΗΜΟΣ ΣΤΥΡΕΩΝ

Στύρα, 1/9/10
ΠΡΟΣ:
Εμπορικό και Επαγγελματικό
Επιμελητήριο Ευβοίας
Υπ.: ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑΣ
κ. ΠΑΓΩΝΑΣ ΤΣΑΚΟΥ


Κυρία Διευθύντρια,
Κατά την καταστροφική πυρκαγιά η οποία ξέσπασε στην Κάρυστο στις 21 Αυγούστου 2010, όπως διαπίστωσα προσωπικά, συμμετέχοντας στην κατάσβεσή της με οχήματα και προσωπικό του Δήμου, η ευρύτερη περιοχή της Καρύστου ( Τ.Δ. Αετού, Τ.Δ. Μύλων, Τ.Δ. Γραμπιάς κ.λ.π.) υπέστη ολοσχερή και μερική καταστροφή κατοικιών, κτημάτων (ελαιώνες κ.λ.π.), αρδευτικών έργων, οικιακού εξοπλισμού καθώς και δικτύων ύδρευσης και γενικότερων υποδομών του Δήμου.
Κατά την άποψη μου και με γνώμονα την ......
εμπειρία μου από τις καταστροφικές πυρκαγιές του 2007 στο Δήμο Στυρέων, πιστεύω ότι ο Δήμος Καρύστου πρέπει να κηρυχθεί πυρόπληκτος Δήμος, διότι το εύρος των ζημιών είναι ιδιαίτερα εκτεταμένο και η αποκατάσταση των ζημιών χρήζει άμεσων παρεμβάσεων.
Δεδομένου ότι όλος ο ορεινός όγκος πάνω από την Κάρυστο έχει καεί, εκτός των άλλων αναγκαίων έργων, υπάρχει άμεση ανάγκη κατασκευής αντιπλημμυρικών έργων στα πρανή ώστε να αποφευχθούν επικίνδυνες πλημμύρες το χειμώνα.
Τέλος, πρέπει να επισημανθεί η σημαντική οικονομική ζημιά που υπέστη η τουριστική περιοχή της Καρύστου με την μαζική αναχώρηση όλων των επισκεπτών που βρίσκονταν σε διακοπές στην Κάρυστο λόγω της πυρκαγιάς.
Παρακαλώ να συνηγορήσετε ώστε να κηρυχθεί ο Δήμος Καρύστου πυρόπληκτος, προκειμένου να ξεκινήσουν άμεσα τα έργα αποκατάστασης των ζημιών και να έχουν δυνατότητα αποζημίωσης οι πληγείσες Τουριστικές και λοιπές Εμπορικές Επιχειρήσεις της περιοχής.


Η ΔΗΜΑΡΧΟΣ
ΣΟΦΙΑ ΜΟΥΤΣΟΥ