Παρασκευή 3 Σεπτεμβρίου 2010

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ-ΕΝΑΕ

Αποτελέσματα συνεδρίασης
Δ.Σ ΕΝΑΕ



 ΕΝΩΣΗ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΩΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΕΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ
Αθήνα, 3 Σεπτεμβρίου 2010


Με κεντρικό θέμα την δυσχερή οικονομική κατάσταση των Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων συνεδρίασε σήμερα το πρωί το Δ.Σ της ΕΝΑΕ.
Συζητήθηκαν επίσης και άλλα τρέχοντα ζητήματα των Ν.Α μέχρι την ολοκλήρωση της παρούσας αυτοδιοικητικής περιόδου, προκειμένου να διασφαλιστεί η εύρυθμη λειτουργία του θεσμού και η κατά το δυνατόν αταλάντευτη μετάβαση στο ......
θεσμό της περιφέρειας την 1 Ιανουαρίου του 2011.
Το Δ.Σ της ΕΝΑΕ επεσήμανε ότι από τις 3 Αυγούστου 2010 που πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον Υφυπουργό Εσωτερικών κ. Ντόλιο δεν υπάρχει καμία απολύτως εξέλιξη στα ακόλουθα ζητήματα:
1. Αν και διανύουμε το Β΄ εξάμηνο του 2010, δεν έχει εκδοθεί η Κοινή Υπουργική Απόφαση κατανομής των ΚΑΠ στις Νομαρχιακές Αυτοδιοικήσεις, για το έτος 2010.
2. Τα προβλήματα υποστελέχωσης των υπηρεσιών μας γίνονται διαρκώς εντονότερα
3. Έχουμε ήδη προτείνει να παραταθούν διά νόμου οι συμβάσεις έργου και ορισμένου χρόνου προσωπικού των Ν.Α. μέχρι το πέρας της νομαρχιακής περιόδου (31.12.2010), ώστε να αποφευχθεί κίνδυνος παράλυσης των υπηρεσιών του δεύτερου βαθμού της Τοπικής Αυτοδιοίκησης
Το Δ.Σ της ΕΝΑΕ αποφάσισε ομοφώνως να στηρίξει τον Νομάρχη Ηλείας Χ. Καφύρα έναντι της απόφασης του Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πύργου να προτείνει προς το Δικαστικό Συμβούλιο Πλημμελημάτων Πατρών να παραπεμφθεί ο συγκεκριμένος Νομάρχης για υποτιθέμενες ευθύνες για τις καταστροφικές πυρκαγιές του 2007. Η ΕΝΑΕ δηλώνει κατηγορηματικά ότι οι όποιες ευθύνες για τις καταστροφικές πυρκαγιές του 2007 που έπληξαν την Ηλεία θα πρέπει να καταλογιστούν εκεί που υπάρχουν.
Το Δ.Σ της ΕΝΑΕ απασχόλησε και το ζήτημα της συνέχισης της πολιτικής επιστράτευσης των φορτηγών αυτοκινήτων δημοσίας χρήσης και των βυτιοφόρων μεταφοράς υγρών καυσίμων. Όπως χαρακτηριστικά τονίστηκε η πολιτεία έλαβε την άνωθεν απόφαση χωρίς να παρέχει στις Νομαρχιακές Αυτοδιοικήσεις την απαιτούμενη υλικοτεχνική υπο δομή αλλά και χρηματοδότηση.