Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου 2010

ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΓΚΑΒΑΛΗΣ

ΥΠΕΥΘΥΝΗ Η ΝΟΜΑΡΧΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ
ΤΟΥ 3ΟΥ ΚΑΙ 6ΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΧΑΛΚΙΔΑΣ.



Μεγάλη αναστάτωση έχει δημιουργήσει σε γονείς και μαθητές της Χαλκίδας η απόφαση του Νομάρχη Ευβοίας για τη μεταφορά του 3ου και του 6ου Γυμνασίου Χαλκίδας σε άλλα σχολεία, όπου τα μαθήματα θα διεξάγονται απογευματινές ώρες. Σύμφωνα με έγγραφο του Οργανισμού Σχολικών Κτηρίων που εστάλη στο Νομάρχη Κο Μπουραντά στις 15/7/2008, αποδεικνύεται περίτρανα ότι η αδιαφορία και η ανικανότητα της Νομαρχίας οδήγησαν γονείς και μαθητές στην κατάσταση που βιώνουμε σήμερα.
Παρακάτω παραθέτουμε την επιστολή του Οργανισμού Σχολικών Κτηρίων προς την Νομαρχία Ευβοίας όπου .....
φαίνεται η αλήθεια και η πραγματικότητα.




ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΚΤΙΡΙΩΝ Α.Ε
ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΡΓΩΝ
Αθήνα 15/7/08
Αριθ.Πρωτ:ΕΓ22.00/18023
ΠΡΟΣ:κ Μπουραντά Αθανάσιο
Νομάρχη Ευβοίας
Ελευθερίου Βενιζέλου 6
34100 Χαλκίδα
Κύριε Νομάρχα
Σχετικά με τα αρ 898/1-2-2008 και 16788/27-08-2008 έγγραφα
, σας γνωρίζουμε ότι κλιμάκιο μηχανικών του Ο.Σ.Κ Α.Ε πραγματοποίησε αυτοψία στα κτίρια που στεγάζονται το 3ο και 6ο Γυμνάσιο Χαλκίδας.

Από τον μακροσκοπικό έλεγχο και την μελέτη όσων σχεδίων βρίσκονταν στο αρχείο του σχολείου και αφορούν την στατική μελέτη που εκπονήθηκε το 1967 και τη στατική μελέτη επεμβάσεων που εκπονήθηκε το 1980 (και οι δυο από τον Ο.Σ.Κ Α.Ε) παρατηρήθηκαν:
1.Το Συγκρότημα αποτελείται από 3 στατικά Ανεξάρτητα κτίρια Κ1.Κ2.και Κ3.
1.1 Δεν παρατηρήθηκε καμία βλάβη σε στοιχειά του Φ.Ο και του οργανισμού πλήρωσης οφειλόμενη σε σεισμική δράση η στατική φόρτιση.
1.2 Οι ρηγματώσεις στα δάπεδα των αιθουσών δεν οφείλονται στην καταπόνηση του εδάφους εξαιτίας της κατασκευής του νέου κτιρίου της ΔΕΥΑΧ, δεδομένου ότι δεν παρατηρήθηκαν ενδείξεις καθιζήσεων στον φορέα αλλά στον τρόπο κατασκευής του αρχικού φορέα .
1.3 Διαπιστώθηκαν οξειδώσεις οπλισμού στις βάσεις κατακόρυφων φερόντων στοιχείων στο ισόγειο .
1.4 Στην περιοχή του κλιμακοστασίου και στα μέσα των διαφόρων και των πατύσκαλων του κλιμακοστασίου έχουν τοποθετηθεί 6 στύλοι με αποτέλεσμα να υπάρχει κίνδυνος για τους χρηστές, ιδιαίτερα στην περίπτωση άμεσης εκκένωσης.
1.5 Επειδή τα δυο κτίρια Κ1 και Κ2 εμφανίζουν, κατά την άποψη των μηχανικών, μεγάλη τρωτότητα, έναντι μελλοντικών ισχυρών δράσεων, προτείνεται η ενίσχυση τους .
2. Δεδομένου ότι το 6ο Γυμνάσιο Χαλκίδας κατασκευάστηκε στις αρχές της δεκαετίας του 70 με μελέτη και επίβλεψη του Ο.Σ.Κ Α.Ε και στο τέλος της δεκαετίας του 80 έγινε στατική αποκατάσταση του κτηρίου με μελέτη που εκπόνησε ο Ο.Σ.Κ Α.Ε σας παρακαλούμε να μας γνωρίσετε εάν δύναστε να υλοποιήσετε το έργο της επί πλέον ενίσχυσης στατικής επάρκειας, με χρηματοδότηση από τον Ο.Σ.Κ Α.Ε μέσω Προγραμματικής Σύμβασης .Σε αυτή την περίπτωση αναμένουμε σχετική απόφαση του Νομαρχιακού Συμβουλίου .


ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΓΚΑΒΑΛΗΣ
ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΕΥΒΟΙΑΣ