Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου 2010

ΣΙΜΟΣ ΚΕΔΙΚΟΓΛΟΥ

ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ
Βουλευτής Ν. Ευβοίας - ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Χαλκίδα, 22-9- 2010
Δελτίο Τύπου

Σοβαρά προβλήματα στη μεταφορά των μαθητών
 του Δημοτικού Σχολείου Αμυγδαλιάς.
Αναφορά κατέθεσε ο Σίμος Κεδίκογλου

Οι γονείς διαμαρτύρονται και ζητούν να μισθωθεί λεωφορείο
Την εξώδικη διαμαρτυρία των γονέων των μαθητών του Δημοτικού Σχολείου Αμυγδαλιάς, που ζητούν να ληφθεί απόφαση και να εγκριθεί η μίσθωση λεωφορείου για την ασφαλή μεταφορά των παιδιών, κατέθεσε ως αναφορά προς τον.....
 Υπουργό Παιδείας Δια Βίου Μάθησης κα. Διαμαντοπούλου Άννα, ο βουλευτής Εύβοιας της ΝΔ, Κεδίκογλου Σίμος.
Η μεταφορά των μαθητών όλα τα προηγούμενα έτη γινόταν με ιδιωτικής χρήσης οχήματα, συνήθως φορτηγά αυτοκίνητα, τα οποία διέθεταν οι γονείς, όπου υπό συνθήκες ακατάλληλες και επικίνδυνες, στοιβάζονταν 6 με 7 παιδιά.
Το πρόβλημα γίνεται ακόμα μεγαλύτερο, εάν αναλογιστεί κανείς και το άσχημο οδικό δίκτυο.
Οι μαθητές ταλαιπωρούνται διανύοντας 70 χλμ (μετάβαση και επιστροφή) σε αντίξοες συνθήκες, που εγκυμονούν κινδύνους για την ασφάλεια τη δική τους, όσο και του οδηγού.
Ο αγώνας, βέβαια, δεν σταματά, καθώς οι μαθητές προκειμένου να συνεχίσουν τη φοίτησή τους στο Γυμνάσιο Καρύστου, αναγκάζονται να διαμένουν στην Κάρυστο, αφού δεν υπάρχει καθημερινή σύνδεση της Κοινότητας για την εξυπηρέτηση των μαθητών.
Για τους γονείς το οικονομικό βάρος της φοίτησης των παιδιών τους έχει καταστεί δυσβάσταχτο.
Όλοι οι μαθητές προέρχονται από τα περιφερειακά χωριά της Κοινότητας Καφηρέα και είναι σαφές ότι ο πρόχειρος και ακατάλληλος τρόπος μεταφοράς τους δεν μπορεί να συνεχιστεί το νέο σχολικό έτος.
Ως πλέον ενδεδειγμένος τρόπος κρίνεται η μίσθωση ενός μικρού λεωφορείου.
Οι γονείς με την εξώδικη διαμαρτυρία προς τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Εύβοιας, τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευση και το Υπεραστικό ΚΤΕΛ Εύβοιας, επιφυλάσσονται για την άσκηση κάθε νόμιμου δικαιώματός τους σε περίπτωση που δεν καταστεί δυνατό να βρεθεί ασφαλής και αξιοπρεπής τρόπος μεταφοράς των μαθητών στο Δημοτικό Σχολείο Αμυγδαλιάς.