Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου 2010

Μούτσου Σοφία

Ηθική δικαίωση
της Δημάρχου Στυρέων


«Ηθικά δικαιωμένη» δηλώνει η Δήμαρχος Στυρέων Σοφία Μούτσου από την δήλωση του πρώην Δημάρχου Ζαχαρία Λέκα η οποία βάζει τέλος στην μακρόχρονη δικαστική διαμάχη μεταξύ τους από το 2006.
Η έγγραφη δήλωση του κ. Λέκα έχει ως εξής :
«Ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Αθηνών (για πλημμελήματα) – μεταβατική έδρα Χαλκίδας
Δήλωση του κατηγορουμένου Ζαχαρία Λέκα εν όψει της ανακλήσεως της εις βάρος μηνύσεως που.....
 υπεβλήθη από την Δήμαρχο κα Μούτσου
Ανακαλώ και αποκηρύσσω τις εκφράσεις περί «άκρατης φιλοδοξίας» και «χρήσης γκαμπελικών μεθόδων των ναζί» οι οποίες χρησιμοποιήθηκαν στην αγωγή μου κατά της μηνύτριας και δηλώνω ότι τις θεωρώ προσβλητικές και απαξιωτικές για το πρόσωπό της. Από το δικόγραφο αυτό έχω ήδη παραιτηθεί και ασχέτως των διαφορετικών πολιτικών τοποθετήσεών μας και της διαφορετικής εκτίμησης των δημοτικών θεμάτων του Δήμου Στυρέων, θεωρώ ότι η μεταξύ μας αντιπαράθεση θα πρέπει να περιορίζεται στα θέματα του Δήμου και σε κόσμιο επίπεδο με σκοπό το κοινό καλό του Δήμου που υπηρετούμε και οι δύο.
Σαν άνθρωπο και σαν γυναίκα την σέβομαι, την εκτιμώ και την υπολήπτομαι, όπως και εκείνη πιστεύω ότι σέβεται και υπολήπτεται εμένα.
Η παρούσα να καταχωρηθεί στα πρακτικά του δικαστηρίου και να δημοσιευτεί στον τύπο.
Χαλκίδα 22/9/10
Ο κατηγορούμενος
Ζαχαρίας Λέκας »

Για την ιστορία αναφέρουμε ότι όταν το 2006 η τότε δημοτική σύμβουλος - και πρώην αντιδήμαρχος του κ. Λέκα- είχε δηλώσει την υποψηφιότητά της ως Δήμαρχος στις δημοτικές εκλογές του 2006, προχώρησε στην έκδοση ενημερωτικού εντύπου και ο κ. Λέκας ισχυριζόμενος ότι το ένυπο είναι συκοφαντικό εναντίον του είχε υποβάλλει δύο αγωγές εναντίον της κ. Μούτσου ζητώντας συνολικά το ποσόν του 1.000.000 ευρώ (ένα εκατομμύριο) ευρώ ως αποζημίωση για «βλάβη της προσωπικότητάς του», αναφέροντας ότι η κ. Μούτσου «διακατέχεται από άκρατη φιλοδοξία προκειμένου να εκλεγεί Δήμαρχος», «δεν ορρωδεί προς ουδενός» και «χρησιμοποιεί τις γκαιμπελικές μεθόδους των ναζί» για να επιτύχει την εκλογή της. Κατόπιν των ανωτέρω η κ. Μούτσου θεωρώντας ότι οι παραπάνω εκφράσεις είναι σαφώς υβριστικές και συκοφαντικές εναντίον της προχώρησε σε αγωγές και μήνυση.
Μετά την εκλογή της ως Δημάρχου το 2007 οι αγωγές αποσύρθηκαν αμοιβαίως αλλά η μήνυση εκ μέρους της κ. Μούτσου εναντίον του κ. Λέκα παρέμεινε μέχρι χτες όπου ο πρώην Δήμαρχος αποφάσισε να κάνει την δήλωση αποκήρυξης των προσβλητικών γραφομένων του, ενώπιον του Δικαστηρίου.
η οποία έ Υπενθυμίζουμε ότι όλα άρχισαν το 2006 όταν η τότε δημοτική σύμβουλος Στυρέων Σοφία Μούτσου ανακοίνωσε την υποψηφιότητά της ως Δήμαρχος Στυρέων και προχώρησε στην έκδοση εφημερίδας – ενημερωτικού δελτίου που ο τότε Δήμαρχος Ζαχαρίας Λέκας θεώρησε συκοφαντικό και υβριστικό απέναντι στο έργο του και την προσωπικότητά του