Σάββατο 25 Σεπτεμβρίου 2010

ΕΠΣΕ

ΦΙΛΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ
& ΑΓΩΝΕΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ



Το Δ.Σ. της ΕΠΟ αποφάσισε, στην συνεδρίασή του στις 17-9-10, αναφορικά με τους φιλικούς αγώνες και τους αγώνες προετοιμασίας, στην Ελλάδα και το εξωτερικό, τα εξής:
1. Όλοι οι φιλικοί αγώνες μεταξύ α. των ομάδων-μελών της Super League β. της Ένωσης Β'-Γ' Εθνικής κατηγορίας γ. των ομάδων της Super League με ομάδες της Ένωσης Β'-Γ' Εθνικής κατηγορίας, θα διεξάγονται μόνο εφόσον α. έχει εκδοθεί, κατόπιν σχετικής αίτησης, άδεια διεξαγωγής από το Αγωνιστικό Τμήμα της ΕΠΟ και β. έχουν......
 οριστεί Διαιτητές από την ΚΕΔ/ΕΠΟ.
2. Σε περίπτωση διεξαγωγής φιλικού αγώνα, χωρίς την άδεια από την ΕΠΟ και Διαιτητές ορισμένους από την ΚΕΔ/ΕΠΟ, οι παραβάτες θα τιμωρούνται με τις παρακάτω ποινές:
- Οι ΠΑΕ ή τα ΤΑΠ με πρόστιμο τρεις χιλιάδες (3.000) ευρώ κι οι Διαιτητές με τρίμηνη απαγόρευση συμμετοχής στους ορισμούς της κατηγορίας που ανήκουν
3. Οι προϋποθέσεις της έκδοσης άδειας κι επίσημου ορισμού Διαιτητών, ισχύουν και για τις ομάδες Δ' Εθνικής και των Τοπικών Πρωταθλημάτων, με έκδοση άδειας από την οικεία ΕΠΣ κι ορισμό Διαιτητών από την Επιτροπή Διαιτησίας της οικείας Ένωσης.
4. Οι ποινές για τις ομάδες των επαγγελματικών κατηγοριών ισχύουν και για τα σωματεία της Δ' Εθνικής και των Τοπικών Πρωταθλημάτων, ως εξής:
- Τα σωματεία τιμωρούνται με πρόστιμο πεντακοσίων (500) ευρώ κι οι Διαιτητές με τρίμηνη απαγόρευση συμμετοχής στους ορισμούς των αγώνων των κατηγοριών που ανήκουν.
5. Σε όλες τις παραπάνω περιπτώσεις θα συντάσσεται υποχρεωτικώς φύλλο αγώνα, που θα αποστέλλεται αρμοδίως.
6. Στις περιπτώσεις διεθνών φιλικών αγώνων ομάδων της Ελλάδας, με ομάδες του εξωτερικού, ανεξαρτήτως έδρας, απαιτείται σχετική άδεια διεξαγωγής (για τους αγώνες στην Ελλάδα) και συμμετοχής (για τους αγώνες στο εξωτερικό), από το Τμήμα Διεθνών Σχέσεων της ΕΠΟ, κατόπιν σχετικής αίτησης.
7. Και στους εν λόγω αγώνες του εσωτερικού, οι Διαιτητές είναι υποχρεωμένοι να συμπληρώνουν, και να αποστέλλουν αρμοδίως, Φύλλο Αγώνα, ενώ η άδεια συμμετοχής για αγώνες στο εξωτερικό, θα συνοδεύεται από αίτημα της ΕΠΟ προς την αντίστοιχη Ομοσπονδία, για αποστολή έγκυρου Φύλλο Αγώνα.
8. Τα παραπάνω δεν ισχύουν για αγώνες προετοιμασίας των ομάδων σε προπονητικά κέντρα.