Τρίτη 21 Δεκεμβρίου 2010

ΟΡΚΩΜΟΣΙΑ
ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ
 ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΕΡΕΤΡΙΑΣ



Χοροστατούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτου Χαλκίδας, Ιστιαίας και Β. Σποράδων κ.κ. Χρυσοστόμου, πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 19 Δεκεμβρίου το μεσημέρι, η ορκωμοσία του νέου Δήμαρχου Ερέτριας Βασίλειος Βελέντζας και του νεοσύστατου Δημοτικού Συμβουλίου. Με σύμμαχο τον καλό καιρό πλήθος κόσμου έσπευσε στο Δημαρχείο της Ερέτριας το οποίο αποδείχτηκε μικρό για ......
να φιλοξενήσει όλους εκείνους που θέλησαν να ευχηθούν από κοντά στην νέα Δημοτική Αρχή.
Ο Δήμαρχος μετά την ορκωμοσία του ευχαρίστησε όλους τους παραβρισκόμενους για την τιμή που του έκαναν να βρεθούν στο πλευρό του σε μία ιδιαίτερη στιγμή τόσο για τον ίδιο όσο και για το Δήμο της Ερέτριας και ζήτησε την συμπαράσταση όλων στο νέο του ξεκίνημα με «πλοηγό» μία καινούργια μεταρρύθμιση που ονομάζεται «Καλλικράτης».
Αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στην προετοιμασία αυτής της αλλαγής στο νέο Δήμο που έχει ήδη ξεκινήσει τόσο από τον ίδιο όσο και τους Δημοτικούς Συμβούλους και τους Συμβούλους των Δημοτικών-Τοπικών Κοινοτήτων και προβλέπει αρχικά τη συνένωση των δύο πόλεων σε ένα νέο, δημιουργικό και παραγωγικό Δήμο.
Ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Χρυσόστομος έδωσε τις ευλογίες του στον νέο δήμαρχο καθώς και από μία Καινή Διαθήκη σε όλους τους νεοεκλεγέντες συμβούλους.
Ανάμεσα σε εκείνους που τίμησαν με την παρουσία τους την τελετή ήταν, οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Στερεάς Ελλάδας Σταμάτης Γκάβαλης, Νίκος Φατούσης, Αποστόλης Βαρδακώστας, ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Χαλκίδας Λάμπρος Γκάνης, ο Περιφερειάρχης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Στερεάς Ελλάδας Παναγιώτης Νίκας, ο π. Πρόεδρος του Νοσοκομείου Χαλκίδας Θεόδωρος Σταματίου, ο Διοικητής Τροχαίας Χαλκίδας Κώστας Αργύρης, ο Διοικητής του Α.Τ Ερέτριας Δημήτρης Σίδερης, ο Λιμενάρχης Ερέτριας Νικόλαο Μπόμπορη, ο Δήμαρχος Αμαρυνθίων Παναγιώτης Μιχαήλ, οι πρώην Δήμαρχοι Ερέτριας Αντώνιος Θεοδώρου – Διάγγελος Γούναρης.