Πέμπτη 23 Δεκεμβρίου 2010

ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΕΥΒΟΙΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ



Το Διοικητικό Συμβούλιο του Επιμελητηρίου Εύβοιας συνεδρίασε την ΤΡΙΤΗ 21 Δεκεμβρίου 2010, για συζήτηση και λήψη αποφάσεων στα εξής θέματα : 1 Ορισμός τρόπου διοργάνωσης διενέργειας των Εκλογών του Επιμελητηρίου. 2 Συμμετοχή του Επιμελητηρίου σε Εκπόνηση Σχεδίου Τοπικού Προγράμματος Αλιευτικών Περιοχών (Σ.Τ.Π.Α.) LEADER ΑΛΙΕΙΑΣ 2007-2013 και Υπόδειξη Εκπροσώπων Διαχείρισης του Προγράμματος αυτού.
Το ΔΣ του Επιμελητηρίου κατόπιν διαλογικής συζήτησης για τον τρόπο διοργάνωσης διενέργειας των Εκλογών του Επιμελητηρίου αποφάσισε να .....
προτείνει στην εκλογική επιτροπή, οι εκλογές του νέου Προέδρου και του νέου ΔΣ, να διεξαχθούν για πρώτη φορά και στην περιφέρεια του νομού. Να διεξαχθούν σε διάστημα 4 ημερών και συγκεκριμένα στις 8-11 Απριλίου 2010, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις. Το ΔΣ αποφάσισε την πρώτη ημέρα (Παρασκευή) οι εκλογές να γίνουν στο παράρτημα Μαντουδίου και στο παράρτημα Ιστιαίας. Την δεύτερη ημέρα (Σάββατο) στο παράρτημα Αλιβερίου και στο παράρτημα Καρύστου, καθώς επίσης και στην Σκύρο. Την τρίτη και την τέταρτη ημέρα (Κυριακή και Δευτέρα ) στην Χαλκίδα.
To ΔΣ του Επιμελητηρίου Εύβοιας με την πρόταση για την διεξαγωγή των εκλογών και στην περιφέρεια του νομού, στοχεύει στην αναβάθμιση του θεσμού όπως έκανε και με την λειτουργία των παραρτημάτων του, αλλά και στην δημοκρατικότερη εκλογική διαδικασία δίνοντας την δυνατότητα συμμετοχής όλων των μελών του.
Η παραπάνω θέση υπήρξε δέσμευση του ΔΣ του Επιμελητηρίου όπως έθεσε τους στόχους της Διοίκησης μετά τις εκλογές του 2006.
Στην συνέχεια μετά από σχετική εισήγηση του προέδρου κ. Παναγιώτη Σίμωση, το ΔΣ ομόφωνα αποφάσισε :
1.Την αποδοχή της πρότασης της Αναπτυξιακής Ευβοίας ΑΕ και δήλωση συμμετοχής του Εμπορικού – Βιομηχανικού – Βιοτεχνικού - Επαγγελματικού και Τουριστικού Επιμελητηρίου της Εύβοιας στο υπό εκπόνηση ΄΄Σχέδιο Τοπικού Προγράμματος Αλιευτικών Περιοχών (Σ.Τ.Π.Α.) LEADER ΑΛΙΕΙΑΣ 2007-2013΄΄ νομού Ευβοίας ( Νότιας Εύβοιας και Σκύρου), που συντάσσει η Αναπτυξιακή Ευβοίας ΑΕ στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος Αλιείας (ΕΠΑΛ) 2007-2013 του άξονα 4 LEADER ΑΛΙΕΙΑΣ : ΄΄ΑΕΙΦΟΡΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΑΛΙΕΥΤΙΚΩΝ ΠΕΡΙΟΧΩΝ΄΄ προκειμένου να συμπεριελήφθη στην πρόταση αυτή και το Εμπορικό – Βιομηχανικό - Βιοτεχνικό- Επαγγελματικό και Τουριστικό Επιμελητήριο της Εύβοιας.
2.Να προτείνει τον κ. Λιονάκη Ιωάννη ως τακτικό εκπρόσωπο και τον κ. Ευάγγελο Τριανταφύλλου ως αναπληρωματικό στην ΄΄ Επιτροπή Διαχείρισης Τοπικού Προγράμματος (ΕΔΤΠ) Αλιευτικών Περιοχών Νομού Ευβοίας΄΄.


ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΕΥΒΟΙΑΣ