Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου 2010

ΣΥΜΕΩΝ ΚΕΔΙΚΟΓΛΟΥ


ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Ν. ΕΥΒΟΙΑΣ – ΠΑ.ΣΟ.Κ.
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Συμεών Κεδίκογλου φέρνει στην Ολομέλεια το θέμα του νέου Νοσοκομείου Χαλκίδας ζητώντας κοινή συνάντηση των εμπλεκόμενων υπουργείων
Στην ομιλία του για τον προϋπολογισμό στην Ολομέλεια της Βουλής, ο Συμεών Κεδίκογλου ζήτησε την άμεση και οριστική λύση για το θέμα του νέου νοσοκομείου Χαλκίδας και της παραχώρησης του οικοπέδου και ζήτησε από του βήματος μία .....
από κοινού συνάντηση όλων των συναρμόδιων υπουργείων. Ανέφερε χαρακτηριστικά:
«Όμως πριν μιλήσουμε για μεγαλόπνοα σχέδια, να σας αναφέρω ένα παράδειγμα που αποτελεί χαρακτηριστικό περίπτωση μελέτης της παθογένειας του ελληνικού δημοσίου: το νέο Νοσοκομείο Χαλκίδας, ένα έργο που έχει εξαγγελθεί από δύο πρωθυπουργούς αλλά και από εμάς προεκλογικά, δεν έχει σήμερα παραμονές του 2011 διασφαλίσει ακόμα το οικόπεδο για να ξεκινήσει, η πρώτη αναφορά για το οποίο έχει γίνει από το 1986!
 Ένα οικόπεδο που χρειάζεται να μεταβιβαστεί από έναν φορέα του δημοσίου τομέα, ένα υπουργείο, προς έναν άλλον φορέα της γενικής κυβέρνησης. Σαν αποτέλεσμα ούτε νοσοκομείο και υπηρεσίες έχουμε, ούτε τα χρήματα που έχουν δεσμευθεί από ΕΣΠΑ και κοινοτικούς πόρους απορροφούνται και παράλληλα, το εξοργιστικό είναι ότι δύναται ο ανάδοχος να ζητήσει αποζημίωση για την καθυστέρηση, καθώς έχει ήδη υπογράψει σύμβαση με το δημόσιο από το Μάρτιο του 2009. Θεωρώ ότι είναι ζήτημα αρχής και ηθικής τάξεως, γιατί δεν μπορούμε από τη μία να επιβάλλουμε σκληρά μέτρα και από την άλλη να αναγκάζεται το δημόσιο να καταβάλει μεγάλα ποσά σε εργολάβους από αδικαιολόγητες καθυστερήσεις. Είναι προφανές ότι είναι από τις περιπτώσεις που χρειάζεται καλύτερος συντονισμός. Και εκμεταλλευόμενος την ευκαιρία κάνω έκκληση στα εμπλεκόμενα υπουργεία να συναντηθούν από κοινού εκ νέου.»
Επί του προϋπολογισμού, ανέφερε ότι : «Οι Έλληνες πολίτες έχουν σηκώσει όλο το βάρος και δεν μπορούν να σηκώσουν περισσότερο. Θα πρέπει να συνεισφέρουν παραπάνω και οι έχοντες αυτού του τόπου. Μάλιστα, είπε χαρακτηριστικά: «Άλλωστε, όταν το ίδιο το ΔΝΤ λέει σε μια σοσιαλιστική κυβέρνηση ότι θα πρέπει να επωμιστούν και οι πλουσιότεροι περισσότερα βάρη, εκεί θα πρέπει να «κάψουμε λίπος» και είναι φανερό ότι θα πρέπει να εντείνουμε τις προσπάθειές μας στην κατεύθυνση για παράδειγμα της αντιμετώπισης της φοροδιαφυγής.»
Ακόμα, στο πάνδημο αίτημα να αποδίδονται και ποινικές ευθύνες σε όσους καταχράστηκαν χρήματα του ελληνικού λαού σημείωσε: «πιστεύω ότι αυτό μπορεί να γίνει μόνο με τροποποίηση του νόμου περί ευθύνης υπουργών, γι ‘ αυτό πρέπει η επόμενη Βουλή να είναι αναθεωρητική»